ART PREPORUKA

UVOD U SAJAM KNJIGA: Majlis Besri u srijedu u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici. Program pod nazivom Uvod u Sajam knjiga će biti održan u srijedu, 08.05.2024. godine u 18 sati u Biblioteci Gimnazije ,,Slobodan Škerović”. Tom prilikom Majlis Besri (Maylis Besserie) će promovisati i knjigu Treće doba za koju je dobila Gonkurovu nagradu, saopšteno je iz PR službe Sajma knjiga.

U programu Uvod u Sajam knjiga učestvuju: Tamara Vujović, ministarka kulture i medija; Anđela Jakšić – Stojanović ministarska Prosvjete, nauke i inovacija; An-Mari Maske (Anne-Marie Maskay), ambasadorka Francuske; Predrag Uljarević, direktor izdavačke kuće Nova knjiga; Biljana Vučurović, direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Majlis Besri (Maylis Besserie).

Ovo je ujedno i prvi umjetnički program ovogodišnjeg Sajma knjiga. Na Sajmu će biti priređeno više od 80 promocija u kojima učestvuje više od 200 autora, književnih kritičara, promotera… iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Zemlja Počasni gost na Sajmu knjiga u Podgorici 2024. godine je Francuska a u okviru programa biće promovisano više poznatih francuskih autora. Svečano otvaranje Sajma je predviđeno za 10. maj u 13 i u 14 sati u Muzičkom centru Crne Gore i Sajamskom prostoru – Big fashion.