DRUŠTVO PREPORUKA

JP ,,PUTEVI” PODGORICE: U nedjelju nema autobusa, ako koristite taksi, mi snosimo troškove

Foto: podgorica.me

Podgorički ,,Putevi” nadokandiće troškove građanima koji u nedjelju budu koristili taksi prevoz, jer gradski autobusi tog dana neće saobraćati zbog Vaskrsa.

To je ,,Vijestima” juče rekao izvršni direktor Radoš Zečević.

Kazao je i da ne postoji i zvanična procedura kako da se takav zahtjev uputi ,,Putevima”, ali da su spremni da građanima troškove nadoknade i iz svog džepa.

Na pitanje novinarke na osnovu čega je donijeta odluka o tome da autobusi ,,Puteva” ne saobraćaju u nedjelju, kad je Vaskrs, rekao je da su se konsultovali sa nadležnima iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada – usmeno.

-Mi smo se usmeno konsultovali sa sekretarom za saobraćaj (Ninoslav Kaluđerović, prim. nov), koji je uvažio ove naše zahtjeve. Naravno, nije potvrdio pismeno, ali otprilike smo se složili da je to, to – rekao je ,,Vijestima” juče Zečević.

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada praznuje se 1. i 2. maja i povodom tog praznika neradna su dva dana, srijeda i četvrtak, saopštili su nedavno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako su dodali, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs i to petak 3. maj, nedjelja 5. maj i ponedjeljak 6. maj.

Izvor: Porta Vijesti