DRUŠTVO PREPORUKA

Predstavljena najnovija linija Samsung televizora i soundbarova: Dolazi nova Samsung AI TV era

Kompanija Samsung predstavila je novu liniju televizora i soundbarova za 2024., Neo QLED 8K i 4K, OLED televizore i soundbarove na ovogodišnjem Unbox & Discover događaju. Kao vodeći svjetski proizvođač televizora 18 uzastopnih godina[1], ponuda novih Samsung uređaja na ovogodišnjem događaju unapređuje iskustvo kućne zabave nizom snažnih rješenja vođenih vještačkom inteligencijom.

„Pomjeramo granice kućne zabave integracijom vještačke inteligencije na načine koji nadilaze tradicionalna iskustva gledanja”, rekao je SW Yong, predsjednik i rukovodilac poslovanja vizuelnih ekrana u Samsung Electronics. „Ovogodišnja linija potvrda je naše predanosti inovacijama, nudeći proizvode koji pružaju izuzetna iskustva gledanja  i značajno unapređuju životni stil naših potrošača.”

Unapređenje čula uz Neo QLED 8K: jasnoća, zvuk i pametno iskustvo

Neo QLED 8K vodeći je model najnovije Samsung TV linije opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom. Ovaj procesor ima jedinicu neuronske obrade (NPU) koja pruža dvostruko veću brzinu od svog prethodnika, zajedno s osmostrukim povećanjem neuronskih mreža sa 64 na 512 — osiguravajući izuzetno iskustvo gledanja s jasnim detaljima, bez obzira na izvor ulaza, čime označava značajan korak u AI TV tehnologiji.

Neo QLED 8K ističe najsitnije detalje s izvanrednom jasnoćom, čime svako gledanje čini izuzetno ugodnim iskustvom. Uz 8K AI Upscaling Pro[2], omiljene emisije i filmovi transformišu se kako bi se približili 8K ekranu, omogućujući korisnicima da uživaju u nivou detalja i jasnoći slike koja nadilazi konvencionalne 4K televizore[3]. AI Motion Enhancer Pro[4] čini brzu akciju glatkijom i jasnijom, što je idealno za ljubitelje sporta, dok Real Depth Enhancer Pro omogućuje dubinu prikaza. Sve opcije zajedno redefinišu iskustvo gledanja na velikom ekranu, postavljajući nove standarde u vizuelnom prikazu.

Neo QLED 8K omogućuje precizan zvuk pomoću AI zvučne tehnologije. Ovogodišnji Active Voice Amplifier Pro ističe se u izdvajanju dijaloga iz pozadinske buke, time osiguravajući da se svaka riječ jasno čuje. Object Tracking Sound Pro[5] dodatno obogaćuje audio iskustvo sinhronizacijom zvuka s akcijom na ekranu, omogućujući dinamičnije i zanimljivije iskustvo gledanja. Adaptive Sound Pro poboljšava audio iskustvo inteligentnim prilagođavanjem zvuka sadržaju i akustici prostorije, za istinski bogat i realističan zvuk.

Neo QLED 8K može se pohvaliti i AI opcijama koje razumiju potrebe korisnika. AI Auto Game Mode automatski se uključuje tokom igranja, čime optimizuje vizuelne i audio materijale za još impresivnije i privlačnije iskustvo igranja. AI Customization Mode prilagođava sliku za svaku scenu na temelju korisničkih preferencija, dok AI Energy Mode štedi energiju bez ugrožavanja kvaliteta slike. Ove opcije osiguravaju Neo QLED 8K jednostavno, personalizovano i energetski učinkovito iskustvo gledanja za sve potrebe zabave.

Dostupan u dva modela, QN900D i QN800D, te u veličinama od 65, 75 i 85 inča, linija Neo QLED 8K obećava neusporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u kategoriji vrhunskih velikih ekrana.

Pametne opcije Samsung Tizen OS poboljšavaju integraciju i personalizaciju

Novi Samsung ekrani s vještačkom inteligencijom trebalo bi da redefinišu korisničko iskustvo s naprednim povezivanjem i paketom pametnih opcija, aplikacija i platformi. Koristeći moćni Tizen OS, ove su inovacije stvorile ekosistem koji je povezan, personalizovan i siguran. To omogućava uređajima da se bez napora integrišu u digitalni svijet korisnika, pretvarajući ekrane u središte za sve njihove potrebe.

Najnoviji Samsung televizori dizajnirani su kako bi se s lakoćom povezali sa Samsung ekosistemom odmah nakon postavljanja. U trenutku kada korisnici uključe svoj novi Samsung TV, televizor prepoznaje postojeće mreže i uređaje te se s lakoćom na iste povezuje. Ovo jednostavno postavljanje proširuje se na sve Samsung uređaje kod kuće, kao i na uređaje trećih strana i IoT uređaje, zahvaljujući kompatibilnosti s HCA i Matter. Ovo eliminiše potrebu za dodatnim čvorištima, tako da se sa svime, od rasvjete do sigurnosnih senzora, može upravljati direktno sa ekrana.

Samsung linija ekrana za 2024. takođe donosi integraciju s pametnim telefonima uz pomoć koje korisnici mogu jednostavno približiti svoj pametni telefon televizoru kako bi aktivirali Smart Mobile Connect, koji uređaj pretvara u univerzalni daljinski upravljač za televizor i povezane uređaje za domaćinstvo. Korisnici od sada mogu koristiti svoje pametne telefone kao kontrolere za igrice s prilagodljivim korisničkim interfejsom (UI) i dodirnim povratnim informacijama, nudeći praktično i poboljšano igranje na dohvat ruke.

Osim mogućnosti povezivanja, Samsung pametni televizori pružaju vrlo personalizovano iskustvo s odabranim aplikacijama i platformama. S najnovijim dodatkom widgeta, TV ekrani sada su personalizovane nadzorne ploče koje korisnicima omogućuju jednostavno praćenje statusa doma, potrošnju energije, ažuriranje vremenske prognoze i više. Samsung takođe predstavlja Samsung Daily+[6], jedinstvenu platformu pametnog doma koja spaja raznolik niz aplikacija, među kojima i SmartThings i Workout Tracker, s ciljem podrške različitim aspektima životnih stilova korisnika.

Sa Samsung Knox svaka opcija, aplikacija i platforma imaju prednosti robusne zaštite, što omogućuje da povezana iskustva ostanu privatna i sigurna, za što je, podsjetimo, Samsung dobio i Common Criteria certifikat za visoke sigurnosne standarde 2024 linije televizora.

Široka linija za sve potrebe zabave: Neo QLED 4K, OLED i zvučni uređaji

Samsung ove godine predstavlja proširenu i poboljšanu ponudu televizora i zvučnih uređaja dizajniranih kako bi potrošačima ponudili širok izbor koji odgovara različitim stilovima života. Ova sveobuhvatna linija naglašava Samsung predanost inovacijama i pristupu usmjerenom na kupca.

Linija Neo QLED 4K donosi vrhunske inovacije uz pomoć NQ4 AI Gen2 procesora koji transformiše iskustvo gledanja. Ovaj napredni čip udahnjuje život gotovo svakom sadržaju, prikazujući ga u zapanjujućoj 4K razlučivosti. Poboljšana Real Depth Enhancer Pro[7] i Quantum Matrix tehnologija omogućuju da ekran ostvari besprijekoran kontrast u svim uslovima. S prvim Pantone validiranim ekranom na svijetu i Dolby Atmos audio iskustvom, Neo QLED 4K podiže ljestvicu za 4K UHD iskustvo. Neo QLED 4K dostupan je u veličinama od 55 do 98 inča, prilagođenih različitim okruženjima gledanja.

Samsung takođe predstavlja prvi OLED bez odsjaja na svijetu, eliminišući nepotrebnu refleksiju uz očuvanje duboke crne i jasne slike u svim uslovima osvjetljenja. Pokretani istim sjajnim NQ4 AI Gen2 procesorom kao Neo QLED 4K linija, Samsung OLED televizori mogu se pohvaliti opcijama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro[8].

Uz to, sa opcijama kao što je Motion Xcelerator 144Hz[9] koje osiguravaju glatke i brze pokrete, Samsung OLED je ultimativni izbor za igranje. Nadopunjeni elegantnim dizajnom, novi OLED televizori dostupni su u dva modela — S95D i S90D — u rasponu dijagonala od 48 do 83 inča.

Nova linija takođe uključuje najnoviji Soundbar iz Q-serije, Q990D, koji se može pohvaliti 11.1.4-kanalnim postavom s bežičnim Dolby Atmos ozvučenjem. Ovaj model dolazi s nizom opcija koje stoje kao potvrda kontinuiranog vođstva kompanije Samsung kao najprodavanije marke soundbarova na svijetu u posljednjih 10 godina[10]. Sound Grouping ispunjava prostoriju te nudi opciju za lično slušanje, koja korisnicima omogućuje uživanje u sadržaju putem stražnjih zvučnika bez ometanja drugih.

Veoma tanki soundbarovi S800D i S700D pružaju izuzetan kvalitet zvuka u nevjerovatno elegantnom dizajnu koji ne zauzima mnogo prostora. Osim toga, uređaji, kao i modeli S60D, S50B i Music Frame na primjer dolaze s naprednom audio tehnologijom Q-Symphony, koja besprijekorno integriše Samsung TV i soundbarove za vrhunsko zvučno iskustvo.

Na kraju, Samsung je predstavio potpuno novi Music Frame, koji je zaslužan za spajanje vrhunskog zvuka s umjetničkim dizajnom inspirisanim The Frameom. Ovaj svestrani uređaj omogućuje korisnicima prikazivanje ličnih slika ili umjetničkih djela dok uživaju u bežičnom zvuku. Music Frame obećava poboljšano zvučno iskustvo koje nadopunjuje svaki prostor, bez obzira koristi li se kao samostalni uređaj ili uparen s TV-om i Soundbarom.

Za više informacija posjetite www.samsung.com

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, uređaja za domaćinstvo, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, lijevanih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

[1] Na temelju Omdia potvrdnog pisma (februar 2024.).

[2] Samo QN900D. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[3] Zasnovano na nalazima Samsung interne studije. Stvarni doživljaji mogu varirati zavisno od individualnih uslova gledanja i kvaliteta sadržaja.

[4] Samo QN900D. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[5] Samo QN900D. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[6] Dostupnost aplikacije može se razlikovati zavisno od tržišta

[7] Dostupno na QN90 i QN95. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[8] OLED HDR Pro dostupan na S95D. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[9] Motion Xcelerator 144Hz dostupan na S95D i S90D. Pružene opcije mogu se razlikovati zavisno od modela.

[10] Na temelju budućeg pisma potvrde izvora (veljača 2024.).

 

PR

Leave a Reply