PREPORUKA SPORT

ŽAKELJ I POPOVIĆ UOČI MEČA SA ZADROM: Spremni smo

Foto: KK Budućnost

Budućnost sjutra u 19 sati u Sportskom centru ,,Morača” u Podgorici dočekuje Zadar u prvom meču četvrtfinala ABA lige.

Iako imaju ulogu favorita i prednost domaćeg terena, u ovaj meč ne ulazi se olako, pa i trener Budućnosti Andrej Žakelj i kapiten Petar Popović pozivaju na oprez.

– Očekivanja su što se tiče nas i klub uvijek visoka. Očekujem da na teren izađemo sa samopozdanjem, energijom i čvrstinom koja treba da bude protiv ekipa kao što je Zadar. Bez čvrstine, kontakta, puno trčanja, skokova, mislim da je vrlo teško igrati protiv Zadra. Igrači znaju to, pričamo o tome posljednjih nekoliko dana. Ozbiljnost i čvrstina su najbitniji, pogotovo u prvom meču – rekao je Žakelj na konferenciji za novinare.

Foto: KK Budućnost

Ističe šef stručnog štaba Budućnosti da je odbrana bitna, ali upozorava i da Luka Božić nije jedini igrač koji je opasan u ekipi Zadra. 

– Imamo i mi neke prednosti i mane u ovom slučaju, tako da moramo da pokušamo da sakrijemo naše, a iskoristimo njihove mane. Spremamo se da zaustavimo čitav tim, a sa pravim pristupom, energijom, moramo da opravdamo ulogu favorita – kazao je Žakelj.

Dodao je i to da je košarka timski sport, pa stoga i više gleda na ekipu nego na pojedince.

– Ne bih o individualcima, mi moramo da pobijedimo u utakmici i to je to. Da li preko Rajta, Ferela ili nekog trećeg, nije važno, jer je na kraju bitan samo rezultat – objašnjava Žakelj.  

Podrška s tribina je dobrodošla kao dodatni vjetar u leđa.

– Očekujem podršku navijača i svaki put kada su u dvorani, daju nam dodatni vjetar u leđa. Pozivam ih da nam pomognu i nadam se da će doći u što većem broju – poruka je Žakelja.

Foto: KK Budućnost

Petar Popović je istakao da je potrebno da pokažu da su svjesni odgovornosti koju nosi plej-of.
– Znamo ko nam dolazi u goste, znamo da se radi o dobroj ekipi. Spremni smo za borbu i da otvorimo seriju pobjedom. To je ono što želimo. Ne fali nam motiva, siguran sam da ćemo izaći na parket kako treba – poručio je kapiten Budućnosti.

Utakmice u doigravanju su nešto sasvim drugo, naglašava on.

– Nose veći značaj od mečeva u regularnom toku sezone. Moramo od početka da pokažemo jasan stav, nije lako kada u plej-of ulazite u ulozi favorita, može da bude, kako da kažem, klimavo, ako ne shvatite rivala ozbiljno – kaže Popović.

A rivala itekako shvataju ozbiljno, s obzirom da odatle dolazi i MVP regularnog dijela sezone Luka Božić.

– Božić je lider Zadra posljednje dvije sezone, ali imaju puno ,,oružja” oko njega, što ga i čini boljim. Prilično su atipična ekipa, igraju sa pet visokih igrača u svakom trenutku. Opasni su, Žgenec dobro šutira spolja i može da raširi protivničku odbranu u svakom momentu. Mazalina dobro znam još iz mlađih kategorija, do 16. godine je igrao plejmejkera i jako je neugodan. Tu je i Drežnjak, da ne nabrajam redom… Nije Zadar samo Luka Božić. Ima tu mnogo stvari na koje moramo da odgovorimo – rekao je Popović.

B.R.