PREPORUKA SPORT

POPOVIĆ: Previše tehničkih grešaka, najvažnija je pobjeda

Foto: Boris Pejović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Rizeu selekciju Turske (30:28) i kolo prije kraja obezbijedila prvo mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Lavice” su u Turskoj odradile posao, ali su imale mnogo tehničkih grešaka, koje će morati da poprave pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre.

– Znala sam da će biti teško u ovako finoj atmosferi. Djevojke su u prvom poluvremenu bile malo užurbane, pod nekim stresom, da se to mora brzo završiti, ta tranzicija. U prvom poluvremenu smo imale devet tehničkih grešaka, u drugom šest, to je previše za današnju utakmicu. Radićemo na tim stvarima. Pobjeda je najvažnija, svi su zdravi i to je isto važno. Dosta smo rotirali. Idemo dalje – rekla je nakon meča selektorka Bojana Popović.

Selektorka je kazala da je bilo malo vremena za pripremu ove utakmice, jer su se “lavice” nedavno okupile.

– Ovo su strašno teške utakmice. Skupimo se jedan dan, odmah idemo na put. Mi to probamo dogovorima da rješavamo, ali moramo da prođemo kroz neke situacije kao što je danas bilo. Kroz 6-0, 5-1, tranzicione stvari, koje su danas bile najlošije. Mislim da je to proizvod trenutnog nerazumijevanja, jer nisu dugo bile zajedno, nego što je neko neznanje. Sigurno će za koji dan ove stvari rješavati na bolji način – kazala je Popović.

Crna Gora u nedjelju u posljednjem kolu kvalifikacija u Podgorici igra sa Bugarskom.

– Voljela bih da to završimo na najbolji način, da ostanemo zdravi i poslije te utakmice i da s anđelima krenemo put Ulma – poručila je Bojana Popović.

Izvor: vijesti.me