PREPORUKA SPORT

VATERPOLO: Mlade ,,ajkule” druge u Napulju, Andrej Durutović igrač turnira

Foto: VPSCG

Kadetska (U15) vaterpolo selekcija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na Uskršnjem turniru, koji je održan u Napulju, a naš reprezentativac Andrej Durutović proglašen za najboljeg igrača, saopšteno je iz PR službe Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.
Tim koji vodi Nenad Vukanić upisao je tri efektne pobjede, a doživio jedan poraz i to na startu od domaćina Italije.
Mladi Italijani su slavili 11:8 (3:1, 1:3, 3:1 4:3), boljom igrom u posljednje dvije četvrtine.
Andrej Durutović je u tom meču postigao četiri gola, dva je upisao Danilo Roganović, a po jedan Stefan Vraneš i Danilo Savović.
Već u drugom meču ,,ajkule” su pokazale sve što mogu – sa ubjedljivih 14:6 (2:1, 4:1, 6:2, 2:2) pobijedili su Mađarsku.
Nakon neizvjesne prve četvrtine, od druge su naši dječaci bili dominantni, a u trećoj potpuno dotukli velikog rivala i stekli osam golova prednosti.
Blistao je Stefan Vraneš sa šest golova, Matija Franeta i Andrej Durutović postigli su po dva, Sava Stamatović, Danilo Savović, Danilo Roganović i Andrija Aleksić po jedan.
Sjajnu igru Crna Gora je prikazala i protiv Srbije u pobjedi 15:11 (5:1, 3:2, 3:1, 4:7).
Prve tri četvrtine bile su furiozne – 5:1 nakon osam minuta, 11:4 uoči posljednjih. Rival je u završnom periodu ublažio poraz.
Ulogu prvog golgetera u ovom duelu imao je Danilo Savović sa pet pogodaka, Danilo Roganović je postigao tri, Andrej Durutović dva, Stefan Vraneš, Dimitrije Milić, Danilo Darmanović i Andrija Aleksić po jedan pogodak.
I za kraj, još jedna efektna pobjeda – nad Hrvatskom 9:6 (1:2, 3:2, 2:1, 3:1).
Nakon izjednačene tri četvrtine, naši mladići su u posljednjoj slomili otpor protivnika, golovima Andreja Durutovića, Ljuba Sijerkovića i Save Stamatovića. Jedan gol upisao je i Danilo Savović, dva je postigao Stefan Vraneš, a tri Danilo Roganović, zaključuje se u saopštenju PR službe VPSCG-a.