ART PREPORUKA

BEOGRAD: Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević prvi put zapjevali zajedno na sceni

Foto: Bojan Petrović/ MTS dvorana

Prvi od tri zakazana koncerta Ivana Bosiljčića ,,Naše veče” u pratnji Simfonijskog orkestra i umjetničkog ansambla Stanislav Binički održan je sinoć u punoj Velikoj sali mts Dvorane.
Sljedeća druženja sa publikom biće održana 5. i 13. aprila na istom mjestu.
Ovaj muzički susret publike i umjetnika, koji objedinjuje najljepše filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana, dočekan je burnim, emotivnim ovacijama publike.
Nakon 15 godina na toj istoj sceni, u istom sastavu kao na početku ovog čarobnog, muzičkog, poetskog puta, u pratnji 30 muzičara Simfonijskog orkestra umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane, na čelu sa dirigentom, maestrom Mikicom Jevtićem, Ivan Bosiljčić je plenio scenom.
Koncert je započet ,,Ruskim instrumenstalom 1”, da bi nakon pozdravne riječi publici uslijedila kompozicija ,,Ono sve što znaš o meni”.
– Dobro veče svima. Hvala vam što ste u tolikom broju došli na ,,Naše veče”. Dok smo ovdje večeras zajedno, imamo jedan veliki cilj, a to je da dokažemo da dobrote i ljepote još uvijek ima. Sjetimo se riječi pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog: ,,Ljepota će spasiti svijet” – obratio se publici na početku Ivan Bosiljčić.
Nakon svakog obaveznog poetskog dijela, uslijedila je po jedna kompozicija, među kojima su se nizale: ,,Bila je tako lepa”, ,,Devojko mala”, ,,Žute dunje”, ,,Ciganočka”, ,,Ne kuni me, ne ruži majko”, ,,Pukni zoro”…
https://www.instagram.com/stories/mtsdvorana/3334684603787143405/
To je bila ljubav Ivana i Jelene
Ivan Bosiljčić sinoć je na sceni prvi put zapjevao sa suprugom, pjevačicom Jelenom Tomašević.
– Jelena i ja smo shvatili da smo toliko toga iskusili zajedno, a da nikada još uvijek nismo nigdje pjevali zajedno uživo na sceni. Došlo je krajnje vrijeme. I riješio sam da nam želju večeras ispunim – kazao je Bosiljčić.
Jelena i Ivan su otpjevali nadahnuto numeru ,,To je bila ljubav” iz hit mjuzikla ,,Cigani lete u nebo”.
Koncert je završen sa tri bisa, i za sam kraj, Bosiljčić je recitovao tužnu pjesmu “Čekaj me i ja ću sigurno doći” ruskog autora Konstantina Simonova, i u finalu sve podsjetio na pokojnog makedonskog pop pjevača Toša Proeskog, sa njegovim hitom ,,Tajno moja”.
Izvor: 24sedam.rs