PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Šola objavio širi spisak ,,lavova” za EP, na njemu i Vuko Borozan

Foto: RSCG

Na širem spisku selektora Vlada Šole za nastup na EHF Euro 2024 u Njemačkoj nalazi se 35 grača, saopšteno je iz PR službe Rukometnog saveza Crne Gore.
Među njima su „lavovi“ koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja, kao i nekoliko potencijalnih povratnika, te debitanata u dresu sa državnim grbom.

Za mjesto u timu za EHF Euro 2024, poslije dužeg vremena konkuriše lijevi bek Lovćena Vuko Borozan, a prvi put na širem spisku su golman Lovćena Filip Borozan, te njegovi klupski saigrači Filip Krivokapić i Milorad Bakić, kao i Vladan Kastratović (Prilep) i Darko Đurković (Budućnost Podgorica).

Foto: RSCG

Početak priprema planiran je za 25. decembar, a selektor Šola do tada će skratiti spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na EHF Euro 2024.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i. 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EHF Euro 2024, „lavovi“ će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija.

Leave a Reply