MODA SLAJDER

PODGORICA: Maša Vukčević oduševila publiku prvom samostalnom revijom u Kolektoru

Maša Vukčević sinoć je ostavila publiku punu utisaka i pohvala nakon prve samostalne revije. Modni događaj ,,Tolerance” otvoren je vatrenim performansom i plesom.
Gosti su zamoljeni da dođu obučeni u tamnu odjeću kako bi ovakvim dres kodom doprinijeli nesvakidašnjoj atmosferi.
Samo mjesto, Kolektor u Podgorici i atmosfera bili su vrlo specifični. Kasnije će se pokazati da je sve to bilo savršeno osmišljeno od strane Vukčević i njenog tima.
Modeli su bili obučeni u crno, stil i kroj interesantni. Reviju je otvorila manekenka  u crnom mantilu ukombinovanom sa crnom haljinom, što je predstavljalo eleganciju, a onda se prešlo na urbani stil koji je prikazan kroz pantalone, vezanu majicu i lanac oko vrata. Kombinezon sa lancima uklopila je sa torbom u obliku disko kugle u mreži.

This slideshow requires JavaScript.

U jedan komad sastavila je dvije vrste i dvije boje kože, a providnu haljinu sa lancima, ali i sa kravatom sa pozlaćenim detaljima. Široki kožni kaiš sa lancima bio je obavezan i uz svečanu haljinu. Crnu haljinu na vezanje i prorez iskombinovala je sa crnim rukavicama. Svaki komad bio je jedinstven. Sve to pratio je za miks-pultom di-džej.

Nakon defilea Maša Vukčević saopštila je više detalja o kolekciji.
– Došla sam na ovu ideju vremenom. Imala sam neki mračan period  kada sam odlučila da radim samostalnu reviju. U svemu sam pratila svoj osjećaj. U tom trenutku osjećala sam se nekako tužno i zato su tako tamne boje u pitanju. S obzirom da je tema Berlin, to je jedan od mojih omiljenih gradova Evrope, došla sam na ideju da ga povežem sa tim nekim mrakom koji sam predstavila – kazala je Vukčević za MNE magazin.
Smatra, dodala je, da je ispoštovala temu koju je sebi zadala.
Govoreći o materijalima koje je koristila, ističe da ih je vremenom kupovala, jer je prije pola godine počela da planira ovu reviju.
– Trudila sam se da koristim džins, kožu… Koža predstavlja Berlin i taj underground i street style. Onda sam imala neke svečanije materijale. Bliži se i Nova godina i odlučila sam da nekako to sve spojim. Bojama sam prikazala temu – rekla je Vukčević.
Predstavljene su 22 kreacije.
– Dvadeset dva, dupli broj, to mi je cool. Trebalo je da bude više modela, ali nisam mogla da stignem, zahtjevni su komadi bili, kao i krojevi. Mali tim je radio, ali, u suštini, zadovoljna sam – istakla je Vukčević.
Kada je riječ o tipu žene za koji je ovu kolekciju pravila, objašnjava da je sve radila ,,po sebi”.
– Tražila sam manekenke koje su slične meni, koje imaju onako neki tvrd i ,,čudan” stav. Nekako su sve bile posebne na svoj način – pojasnila je  Vukčević.
Modna dizajnerka Marina Banović nakon revije podijelila je impresije.
– Mašin rad pratim od početka. Smatram da je ona vrlo mlada i talentovana i da će tek da stvara. Kolekcija je na temu i shodno njenim godinama i razmišljanjima i samoj inspiraciji, a to je Berlin. Vidjeli smo jednu street style priču namijenjenu mladim ljudima. Djevojka koja razmišlja ne samo umjetnički, i to je, takođe, evidentno, već i tržišno u ovom momentu, što se meni veoma dopada – istakla je Banović.
Smatra da su ,,ovakvi mladi ljudi spremni da rade u serijskoj proizvodnji, oni znaju i osjećaju tržište, tačno znaju šta je aktuelno.”
– Birala je, takođe, tkanine vrlo adekvatne onome što je zamislila i onome što je i očekivano za ovaj tip kolekcije. Sem vizuelnog dizajnerskog, mene je večeras oduševio izbor muzike, oduševila me je stilizacija, koju je, takođe, ona sama radila. Kad kažem stilizacija, onda mislim na prateće detalje i sve one dorade. Koliko god se ovo čini da je kolekcija i nosiva i na neki način tržišna ili komercijalna, ona veoma puno ima ručnih dorada. To je kao neki final touch visoke mode, ali u street styleu – rekla je Banović.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac