MODA SLAJDER

MISS CRNE GORE ORGANIZOVALA HUMANITARNU MODNU REVIJU: Prikupljeno 29.000 eura

Sinoć je na humanitarnoj modnoj reviji, koju je u tivatskom ,,Salonu Prive” organizovala aktuelna mis Crne Gore Anđela Vukadinović,  prikupljeno 29.000 eura.

Za Fondaciju ,,Budi human” opredijeljeno je 14.000 eura, a po pet za Dječiji dom „Mladost˝ – Bijela, Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Tivat i Sigurnu žensku kuću.
Univerzitet Donja Gorica, koji je Vukadinović i sama pohađala, odazvao se njenoj inicijativi i odlučio da dodijeli stipendiju Jovani Radunović koja živi u hraniteljskoj porodici.
Ona će naredne tri godine studirati na tom univerzitetu.

– Još jednom smo dokazali da naše malo njima je zaista veliko. Budimo humani – poručio je voditelj programa Božo Dobriša.
Anđela Vukadinović otvorila je veče, zahvalivši svima koji su došli da ,,uživaju u sjajnim kreacijama i doniraju novac onima kojima je to najpotrebnije.”
Bila je to noć u kojoj su spojene humanost, muzika i moda.
Suzana Tot je predstavila novu pjesmu ,,Brojim dane u godini”, a nešto kasnije i numeru ,,Dvosed”.
Andrea Samardžić i Kristina Đurković u sklopu brenda ,,Anki” prikazale su pet modela. Manekenke su prošetale u svečanim dugim uskim haljinama sa prorezom i otvorenih leđa, a mjesto u odabiru našla je i crna kratka haljina sa karnerima.

This slideshow requires JavaScript.

– Haljine su veoma luksuzne. Dugo smo ih pripremale. Čast nam je i zadovoljstvo što smo pozvane na ovakav događaj, jer smatramo da je humanost jedna od bitnih ljudskih osobina – istakle su one.
Emil Fetahović otpjevao je potom numeru s kojom je osvojio drugu nagradu publike na Ohrid festu, ,,Ljubomora”.
Ana Simone prikazala je pet modela – zelenu usku haljinu koju je upotpunila tijarom, usku sivu haljinu sa crnim rubovima, kratku usku haljinu sa lancem kao zanimljivim detaljem, dugu crnu haljinu sa mašnom i svoju modnu priču zaokružila sakoom.
–  Ovo su modeli koji su manje-više dio kolekcija, ali su veoma dobro bili prihvaćeni kod publike. Ovdje je akcenat ne na nama nego na akciji koja se dešava večeras, da sakupimo što više novca za naše mališane iz Bijele – istakla je Simone.

This slideshow requires JavaScript.

Otkrila je da sprema samostalnu reviju i naglasila da joj mnogo znači što je dio ovakvog, humanitarnog događaja.
– Zaista se trudim da se odazovem svakom ovakvom pozivu. Mislim da je veoma važno pričati o tome, dizati svijest. Imamo tu sreću da imamo društvene mreže, da smo medijski pokriveni i zahvaljujem ovom prilikom i Montenegro magazinu što uvijek prati sve humanitarne akcije – rekla je Ana Simone.
Nina Petković otpjevala je nakon toga numeru ,,Budi moja muzika”.
Kristina Delić predstavila je pet modela – crnu dugu prozirnu haljinu sa perjem, crnu kratku haljinu sa prorezima, crvenu, pastel plavu i crnu haljinu sa bijelom mašnom.

This slideshow requires JavaScript.

– Ovo je pet haljina koje najbolje opisuju mene. Hvala Anđeli puno što mi je ukazala povjerenje i što sam dio svega ovoga, jer nema ništa ljepše nego kad radite posao koji volite i uz to činite nešto vrlo lijepo za druge – rekla je Delić kojoj je ovo prvo predstavljanje.

This slideshow requires JavaScript.

Milena Vujačić odlučila se za četiri modela – metalik haljinu i kombinezon, crnu kratku haljinu otvorenih leđa i crno odijelo.
– Večeras sam predstavila mini kolekciju koju smo odradili pred ljeto 2023. Radujem se da mogu da budem dio takvog humanitarnog rada i  da na bilo koji način mogu da pomognem bilo kome – kazala je Vujačić.
Emil Fetahović otpjevao je numeru ,,Prečica”, a program je zatvorila Nina Petković pjesmom ,,Koraci”.
 Anđela Vukadinović  sumirala je utiske.
– Veoma sam zadovoljna kako je sve proteklo. Nije bilo lako organizovati ovakav događaj, ali sam zahvalna svim kreatorima, pjevačima i modelima koji su došli da učestvuju u ovoj akciji – kazala je Vukadinović.
Ima i malo razočaranja.
– Drago mi je da se dosta ljudi odazvalo, ali opet sam razočarana nekim kreatorima, muzičarima, kao i influenserima koji to nisu učinili – rekla je Vukadinović.
Krajem novembra Anđela ide na izbor za Mis svijeta, a nakon toga planira da nastavi sa revijama i organizovanjem humanitarnih događaja.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac