MODA SLAJDER

PODGORICA: Boris Ćalić revijom na mostu Milenijum zatvorio Evropsku nedjelju mobilnosti

Crnogorski dizajner Boris Ćalić predstavio je sinoć kolekciju u jedinstvenom ambijentu mosta Milenijum u Podgorici, u sklopu Evropske nedjelje mobilnosti.
Prepoznat po održivoj modi, prikazao je modele od ekoloških i recikliranih materijala za jesen-zimu 23/24. ,,Space and lines”.
U nesvakidašnjoj scenografiji, manekenke su izlazile iz gradskog autobusa. Nosile su crne duge haljine, asimetrične, sa prorezom, s puno elegancije, zatim kapute, pantalone i odijela. Uz crne uske pantalone iskombinovan je bijeli plašt nalik košulji, a uz drugi crni komplet sako sa interesantni prorezom ispod bijele košulje.
Nakon crne, došla je na red kolekcija u sivoj boji. Nizala su se odijela, kombinezoni otvorenih leđa, haljine sa prorezom i duge sa sakoom.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon toga predivno odijelo na pruge i duga haljina sa prorezom na pruge i bijelom košuljom i sive haljine, odijela, haljine i kamel kaput.

Sve kreacije  su pratile liniju tijela i, kako je istaknuto, upravo linije i oblici u ovim kreacijama stvaraju savršen spoj umjetnosti i mode.
Prije revije gosti su uživali u klasicima šesteta ,,Novo”.
Predstavnik Eko fonda Draško Boljević rekao je na kraju da se sa ,,ovoga mjesta šalje jasna poruka modnoj industriji da je izbor eko materijala itekako moguć, čime štitimo sopstveno zdravlje i pospješujemo odgovoran odnos prema prirodi.”

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac