Porto Novi
MAGAZIN SLAJDER

HYATT REGENCY KOTOR BAY RESORT: Salon vina Exclusive spojio ljepotu, ukus, muziku i automobile

Salon Vina Exclusive okupio je sinoć brojne goste iz zemlje i inostranstva u prelijepom prostoru hotela Hyatt Regency Kotor Bay Resort.

Prvo su svoj defile, starim putem od Kotora do Tivta, uz sami zaliv, imali oldtajmeri  koji su nakon vožnje parkirani ispred hotela Hyatt Regency Kotor Bay Resort. Očarali su sve posjetioce, kao i njihov istorijat. Nisu to bili ,,obični” starinski automobili. U jednom se vozio Tito, u drugom princeza. Bio je ovo povod i da se promovišu zaliv i Crna Gora kao turistička destinacija.
Samo nekoliko koraka od automobila nalazili su se štandovi sa vinom. Crnogorski proizvođači, njih 11, predstavilo je bogatu ponudu. Neki od njih prikazali su nove vinske premium etikete ekskluzivno na ovom događaju. Predstavili su se Keković Estate, Plantaže, Milović, Patrimonio Estate, Velimirović, Savina, Ražnatović, Knežević Monte Grande, Zenta Vučinić, BUK i Ivanović.

This slideshow requires JavaScript.

Gosti koji su probali ova vina imali su samo riječi hvale za kvalitet.
Voditeljka programa Andrea Šekularac istakla je da je ovaj događaj od velikog značaja ne samo za vinarije i vinare, već i promociju vinske kulture i Crne Gore kao vinske destinacije.
– Salon vina organizuje se prvi put ovdje u zalivu i to na lokaciji koja je simbol ljepote i potencijala primorskog regiona Crne Gore – kazala je Šekularac.
Organizatorka Bojana Minić u ime Salona vina d.o.o. izrazila je zadovoljstvo što u partnerstvu sa Hyatt Regency Kotor Bay Resortom organizuju ,,jedno ovakvo veče baš ovdje, u najljepšem dijelu crnogorskog primorja”.
– Htjela bih primarno da zahvalim vinarima i vinarijama koje su, pored perioda berbe koji je veoma zahtjevan i u kome u suštini nastaju sva ova vina koja ste probali večeras, našli vremena da se odazovu našem pozivu i budu ovdje sa vama večeras. Govorimo o 11 vinarija, koje u svom asortimanu imaju etikete koje zaslužuju da se nađu na mjestima kao što su Hyatt i drugi luksuzni resorti širom Crne Gore – kazala je Minić.Svi  vinari, dodala je ona, uložili su sav svoj trud i rad u kreiranje raznovrsnih etiketa koje su gosti probali sinoć.
– Ako biste mene pitali šta je od toga meni favorit, ne bih znala da izaberem. Nadam se da ćete vi naći nekog svog favorita u toku večeri – istakla je Minić.
Uputila je zahvalnost i resortu Hyatt Regency Kotor Bay na spremnosti da se baš na ovoj lokaciji organizuje veče ekskluzivnih crnogorskih vina.
Predstavnica Hyatt Regency Kotor Bay Resorta Larisa Jovanović istakla je da joj je zadovoljstvo što posjetioce Salona vina Exclusive dočekuje ,,u ovom divnom ambijentu”.
– Vjerujem da uživate i u okruženju i vinima. Crnogorska vina jedan su od zaštitnih znakova naše turističke ponude i sa ponosom ih ističemo uvijek i u svakoj prilici. Gotovo da nema gosta koji je posjetio naš hotel, a da nije probao neko crnogorsko vino i svi su jednoglasni u ocjeni da su vina naše zemlje i dobra i kvalitetna, zato mi je drago što večeras možemo da nazdravimo upravo u slavu vina. Koristim priliku da zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja, Bojani i njenom kreativnom timu, proizvođačima koji su se odazvali pozivu da predstave svoje proizvode, našim brojnim sponzorima, kompaniji ,,Dragutinović”, koja je zaslužna za tehničku podršku, kao i cjelokupnom hotelskom timu koji se pobrinuo da sve ovo večeras izgleda ovako kako izgleda i koji je odradio zaista sjajan posao oko organizacije ovog fantastičnog eventa. Nadam se da ćemo se i naredne godine okupiti na novom Salonu vina i sigurna sam da bismo svi voljeli da ovo postane lijepa tradicija. Svim vinarima želim srećnu predstojeću berbu, da imate i uspješnu godinu, a svima vama da uživate u sjajnim vinima, kao i muzici našeg specijalnog gosta, benda ,,Hari Mata Hari” – kazala je Jovanović, svečano otvorivši Salon vina Exclusive.
Uz vina, predstavljena je bogata crnogorska gastro ponuda.Nastup  regionalne zvijezde Hari Mata Harija
na velikom bazenu resorta, počeo pjesmom ,,Strah me da te volim”, a posjetioci već sa prvim stihovima zaplesali, podigli mobilne telefone i zapjevali.

– Osjećam se divno, čarobno pored ovog bazena divnog hotela Hyatt. Čestitam na Salonu vina. Sam sam ljubitelj crnogorskih vina i čast mi je da nastupamo na najvećem vinskom događaju u cijeloj Boki Kotorskoj – rekao je vođa benda Hari Varešanović.
Uslijedile su numere ,,Stara ljubavi”, ,,Da ti k'o čovjek oprostim”, ,,Ne lomi me”, ,,Hej, kako si?”, ,,Ti znaš sve”, ,,Javi se” …Nizale su se ,,Otkud ti k'o sudbina”, ,,Sedam rana od sedam jarana” i ostali hitovi u dvočasovnom koncertu kojim je završen ovaj događaj za pamćenje u predivnom ambijentu resorta Hyatt Regency Kotor Bay.
Partneri događaja bili su CKB Banka, Hipotekarna Banka i Berba d.o.o.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.

Foto: B. Šekularac