MODA PREPORUKA

GLOBAL FASHION COLLECTIVE: Ovo su dizajneri koji će predstaviti kolekcije u Tokiju

Global Fashion Collective (GFC) je platforma koja prikazuje nove modne dizajnere širom svijeta, saopšteno je iz PR službe GFC-a.
Tokom proteklih šest godina, Kolektiv je imao međunarodne revije, pomažući dizajnerima da izgrade prisustvo svog brenda i povećaju vidljivost u medijima.
– Uzbuđeni smo što možemo da najavimo dizajnersku postavu za predstojeću reviju u Tokiju. Tridesetog avgusta održaćemo reviju u Omotesandu, Šibuja, Tokio. Možete očekivati mnogo raznolikosti i kreativnosti od dizajnera širom svijeta – kažu iz GFC-a.
Revija će početi u 14:30 h i kolekcije će prikazati Maxime Edward, ALÇA, CEDIM I Karen Moriyama. U 17 sati, JUSMA and Couleurs d'Afrique će izaći na scenu i predstaviti svoje kreacije. Revija će biti uživo emitovana preko veb stranice Global Fashion Collectivea i društvenih mreža.
Maxime Edward je belgijski modni dizajner rođen na Filipinima. Odrastao je u Aubelu, gdje je i počela njegova strast za kreativnost. Njegovi dizajni su poznati po suptilnoj eleganciji i razigranom šarmu. On prima narudžbine iz svog studija u Briselu i izlaže svoje kolekcije na događajima u Belgiji i inostranstvu, uključujući Nedjelje mode u Vankuveru i Tunisu.
Emel, osnivačica ALÇA, rođena je u Džibutiju i studirala je umjetnost u Tokiju. Izlagala je svoje kreacije na izložbama, uključujući i onu kojoj je prisustvovala Njeno Visočanstvo Princeza Takamado. Njen brend je privukao pažnju na Nedjelji mode u Vankuveru PLJ 2020. i Nedjelji mode u Parizu JZ 2020. Nedavno je osvojila drugu nagradu na S.I.T.A (Salon International du Textile Africain) i sada je smještena u Francuskoj kako bi razvijala svoj brend.
Grupa od sedam dizajnera iz CEDIM-ove škole dizajna debitovaće svoju kolekciju Unfold na Tokijskoj nedjelji mode za sezonu SS2024. Kolekcija odaje počast njihovoj prošlosti, pomjerajući granice i postavljajući nove trendove za budućnost.
Karen Moriyama je nagrađivana ilustratorka koja je nedavno preusmjerila svoj fokus na modni dizajn. Njene kreacije imaju za cilj da prihvate lične slabosti i da se povežu sa drugima koji se bore sa nesigurnošću. Ona crpi inspiraciju iz biljke šakujaku, stvarajući haljine delikatne i lepršave siluete koje prijanjaju uz tijelo nosioca, sa tekstilom nacrtanim i obojenim u stilu tradicionalnih japanskih slika.
Nakon studija modnog dizajna u Parizu, dizajner iza JUSMA-e lansirao je brend u Tokiju. JUSMA-in koncept je „oklopni sjaj“ i „ulica elegancije“, koji uključuje različite elemente i moćan stil.
Aline Arnouk, modna dizajnerka francusko-kamerunskog porijekla, završila je program modnog dizajna Oda Fashion College i studirala u inostranstvu u Parizu. Ona tka svoje nasljeđe u rad, često koristeći voštane šare i vez. Njena kolekcija Couleurs d'Afrique spaja afričke i evropske uticaje, ugrađujući drevne ganske spise u tkanine.
Portal Montenegro magazin, kao jedini medij za područje jugoistočne Evrope, dio je ove lijepe priče na način da čitaocima prenosi novosti vezane za projekte Vankuverske nedjelje mode i Global Fashion Collectivea, koje povezuje isti direktor.
B.R.