MODA SLAJDER

OTVARANJE SEZONE: Amato Haute Couture oduševio publiku u Budvi

Revija brenda Amato Haute Couture ostavila je sinoć posjetioce na trgu ispred zidina Starog grada u Budvi bez daha na ceremoniji otvaranja sezone.
Uvod u reviju bio je dokumentarni film u kojem su viđene slavne ličnosti sa kojima je kreator Furne Van sarađivao. Nizale su se Keti Peri, Bijonse, Majkl Džekson, Šakira, Dženifer Lopez, Maraja Keri, Džesi Džej, Hajdi Klum, Ariana Grande, Niki Minaž, Lejdi Gaga, Tajra Benks, Demi Lovato, Kejša, Kamila Kabeljo i druge.
Zvona i huk ptica označili su početak revije. Na pisti su viđena prava remek-djela. Romantika, mistika, ljepota, originalnost, umjetnost, vještina, talenat, žar,  ili, kako kaže dizajner  Van, teatar i drama u jednom, uz zrnce avangarde i oštrine. I, ono što je njemu najvažnije, identitet.
– Inspiracija za ovu reviju bila su moja putovanja i arhitektura, katedrale, crkve. Vidio sam ih u  Portugalu i Milanu. Milano je i prijestonica umjetnosti. To me je inspirisalo, jer sam studirao likovnu umjetnost. Učeći o umjetnosti i od nje, počećete  da sanjarite. Arhitektura je umjetnost moje dizajnerske estetike – rekao je Furne Van za MNE magazin.
Kaže da je žena koja ga inspiriše ona koja se ne plaši da eksperimentiše, proba nove stvari i istražuje umjetnost.
– Identitet je vrlo važan, jer vas razdvaja od norme. Zbog toga i volim slavne ličnosti, jer imaju svoj pravac, identitet i ne plaše se – kazao je Furne Van za MNE magazin.
Zadovoljan je kako je protekla revija.

This slideshow requires JavaScript.

– Rekli su mi da je ovo veliki događaj u Crnoj Gori. Za mene je čast biti dio ove manifestacije, jer postoji mnogo dizajnera, pop umjetnika, a pozvali su upravo mene. Crna Gora je prelijepa. Dolazim iz Dubaija gdje je sve orijentisano na posao i gdje mi je život postao rutina, jer imamo dvije radnje. Ovdje su ljudi tako topli i opušteni, a pejzaži, planine, priroda predivni- istakao je dizajner Amato Haute Couturea za MNE magazin.

Publika u Budvi uživala je i u Fusion Fashion Cabareu, autora Milana Gromilića, koji je donio  duh Pariza, Brodveja i Vest Enda u Budvu. Arsenije Tubić je nakon početnog izvođenja numere ,,Cheek to Cheek” pozdravio goste riječima ,,Dobrodošli u Fusion Fashion Cabare. Večeras smo ovdje sa vama da zajedno otvorimo ljetnju sezonu u predivnom gradu, Budvi.”
Uslijedile su numere koje su otpjevali Marija Stojanović, Mina Gligorić, Mladen Lukić i Tubić, uz izuzetne plesačice i plesače. ,,Skyfall”, ,,The Final Countdown”, ,,Feeling Good”, ,,Hurt”, ,,I Wanna Be Loved by You”, ,,Perhaps, Perhaps, Perhaps”, ,,Sway”, ,,Candyman”, ,,Hit the Road Jack”.
Tokom večeri na spoljnim zidinama Starog grada, bile su postavljene fotografije Đovane Arjafare. Izložba je, kako je kazala autorka, bila plod inspiracije tokom putovanja u Etiopiju i zvala se ,,Vanishing Tribes of The Omo”. Okom kamere uhvatila je svu ljepotu, emociju i jedinstvenost plemena Oma.

– Bila je apsolutna čast prezentovati izložbu na zidinama Starog grada. Ono što sam najviše naučila od plemena koje sam fotografisala jeste da žive u skladu sa prirodom. Poštuju prirodu, vole je. To je inspirativno, a mislim da mi to gubimo – istakla je Arjafara za MNE magazin.
Ona je  oduševljena  Crnom Gorom.
– Fotografišem ljude, ali, voljela bih da se vratim i fotografišem istoriju, stare građevine. Vi imate i prirodu i istoriju. I to sve na jednoj fotografiji – more i planine. Prelijepo – kazala je Arjafara za MNE magazin.
Izložba Đovane Arjafare i revija brenda Amato Haute Couture organizovane su u saradnji sa modnim časopisom Fashion Mood, a podržali su ih Opština Budva, TOB, JP Morsko dobro, salon KULT i TV Prva.
Olivera Milačić, organizatorka i direktorica Fashion Mood-a  kaže za MNE magazin da nije bilo jednostavno organizovati ovaj događaj.
– Zadovoljna sam, bilo je fenomenalno. Ovo je velika revija sa dosta modela i  zahtjevna je za organizaciju. Bili smo napeti, jedva smo čekali da počne, a sada smo srećni što je sve odlično proteklo. Uvijek se trudim da sve što organizujem bude besprekorno- istakla je Milačić za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac