ART PREPORUKA

VIDEO: Vrpca objavila spot za pjesmu ,,Oko nje”

Foto: Aleksandar Jaredić

Svega par dana nakon objavljivanja koncerta održanog prošle godine u KIC ,,Budo Tomović” povodom obilježavanja decenije rada sastava Vrpca, Podgoričanosi imaju novo iznenađenje za sve poštovaoce iskrenog rokenrol zvuka i vizuelne umjetnosti, saopšteno je iz PR službe Festivala kulture Zabjelo.
Bend je danas premijerno predstavio publici spot za pjesmu ,,Oko nje”, za koji režiju i montažu potpisuje Vladimir Toni Pendo.

– Ovaj video uradak obrađuje vječnu i nezaustavljivu silu ljubavi, svetu vezu između muškarca i žene. Prijemčive estetike i lijepog kolorita, na jedan način preispituje prostor jave i sna. Kuda odlazimo kad sanjamo i koliko sanjamo svjesno, s namjerom – pojasnili su članovi benda.

Vrpca je bend koji postoji od 2012. godine i koji čine : Miloš Pejović gitara, Danilo Pendo bas, Ivan Bakić bubanj, frontmen Braco Subotić a od skoro se bendu pridružio i Dino Kapetanović na gitari. Muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr, može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie,  r’n’r ….. Najjednostavnije – alternativni rok. Vrpca je do sada održala brojne svirke od kojih se izdvajaju nastupi na festivalima: Sea Rock, Nikšićko Rocks, PAF, FIAT, Lake Fest, Rockam Rorćol, Rockstrikcija…

Vrpcu će publika imati priliku da čuje 10. juna, na drugom izdanju Festivala kulture Zabjelo u Podgorici. Na stadionu „Nikola Šćepović“ momci će dijeliti binu sa regionalnim zvijezdama alternativne scene: vodećim alter pop imenom regiona Letu Štuke, beogradskim repkor-krosover sastavom Sunshine i splitskim rep-rok bendom TBF. Ulaznice su dostupne na sajtu www.festivalkulturezabjelo.me.

kud duga