MODA SLAJDER

ODRŽAN KASTING: Dvanaest djevojaka će se takmičiti za titulu Miss Crne Gore (FOTO)

Kasting za Izbor za Miss Crne Gore održan je juče u hotelu ,,Splendido” u Kotoru.
U konkurenciji za prestižnu titulu Miss Crne Gore su Marija Kapisoda, Katarina Popović, Anđela Vukadinović, Nela Papović, Katarina Novović, Maša Žugić, Andrea Nikolić, Monika Radović, Katarina Lukovac, Daria Matijević, Ines Vučinić, Anastasija Dragović i Ksenija Popović. 
U tri sata djevojke su se preddstavile na našem i engleskom jeziku, a predsjednicu kompanije Miss YU Vesnu de Vinču zanimalo je porijeklo djevojaka, iz kakve  porodice one potiču, te kako bi kulturološki predstavile Crnu Goru na Izboru za Miss svijeta.
Žiri su, pored Vesne de Vinče, činili bivša miss Crne Gore Nikolina Radonjić,  izvršni direktor  hotela Splendido Miro Đurković, dizajner Miroslav Pučijašević i potpredsjednica kompanije Miss YU Milanka Đorđević.
– Moram da kažem da sam baš zadovoljna. Od svih ovih djevojaka koje smo selektovali, svaka može da pobijedi. Toliko su lijepe, kompletne, elokventne, tako da sam zaista oduševljena – istakla je Radonjić za MNE magazin.
Trideset djevojaka ušlo je u najuži izbor.
– Kako su neke bile u nemogućnosti da prisustvuju kastingu, sa njima smo obavili online razgovore. Druge su došle lično, kao što je to bilo i zahtjevano. Od tih 30, sa kojima smo veoma detaljno razgovarali, odabrali smo 13 djevojaka. Dvanaest je finalistkinja, a 13 smo pozvali u karantin, ako neka bude spriječena da učestvuje – ističe Radonjić za MNE magazin.
Svaku djevojku su pitali zašto  se prijavila?
– Neka je rekla da je prijavila mama, neka baka, neka drugarica, ali svaka je imala identičan odgovor: da želi, ukoliko pobijedi, da predstavi Crnu Goru na najbolji mogući način. Djevojke su veoma inteligentne i elokventne. Ne samo da se služe sa po nekoliko jezika, već toliko su svestrane. Imamo pobjednicu Elite Model Looka, pa medicinsku sestru, pa novinarku. Toliko imamo različitih sfera interesovanja i čime se bave djevojke, a, eto, žele da postanu miss Crne Gore. Dosta njih se aktivno bavilo volonterizmom i humanitarnim radom i prosto, željeli bi da naglase taj aktivizam kroz ovu titulu. Tako da su nas zaista oduševile – prenijela je utiske nakon kastinga za MNE magazin Nikolina Radonjić.
Djevojke će od 7. marta, kako kaže Radonjić za MNE magazin, biti u strogom karantinu do izbora za Miss Crne Gore.

Novine na Izboru za Miss Crne Gore
Izbor za Miss Crne Gore biće održan u subotu, 11. marta sa početkom u 20 sati.
Djevojke će imati tri predstavljanja i ove godine biće i nekoliko novina.
– Ove godine, nešto što je novina, s obzirom da svjetski izbori polako počinju da mijenjaju pravila kada je u pitanju predstavljanje djevojaka u kupaćim kostimima, nećemo imati kupaće kostime. Imaćemo izlazak u narodnim nošnjama. To nismo imali ovih godina – kaže Radonjić.
Voditelji manifestacije biće Sabrija Vulić i Tea Babić, a u muzičkom dijelu će se predstaviti crnogorska pjevačica Monika Knezović i hrvatska umjetnica Ana Rucner. 
MNE magazin od danas do Izbora za Miss Crne Gore objavljivaće fotografije finalistkinja.
B.R.
Foto: B. Šekularac