MAGAZIN PREPORUKA

BEAUTY ROOM BY LJUBICA: Najefektnija i najbezbjednija epilacija Milesman medicinskim laserom

 

U podgoričkom salonu Beauty Room by Ljubica epilaciju rade najsavremenijim medicinskim diodnim laserom koji klijentima garantuje najefektnije i najbezbjednije rezultate. Riječ je o Milesman aparatu posljednje generacije čijom upotrebom je ovaj tretman potpuno bezbolan i nema nikakvih kontraindikacija.

Aparat posljednje generacije

-Aparat Milesman je medicinski diodni laser sa tri talasne dužine, što znači da uništava i najtanje dlačice Radna temperatura na aparatu je -9 stepeni, pa postupak nije bolan i ne  ostavlja opekotine jer sonda nije velika i ne zagrijava se previše. S obzirom na pomenutu radnu temperaturu, odnosno na vodeno hlađenje ne izaziva nikakav bol niti peckanje čak ni na intimnoj ili pazušnoj regiji koje su inače najosjetljivije. A upravo su pitanja o tome  da li epilacija boli i ima li posljedica, najčešća pitanja klijenata-objašnjava dipl. kozmetičarka i mejk ap artistkinja Ljubica Vukčević, vlasnica salona.

Ljubica kaže da je Milesman takav aparat da, kada se unesu parametri klijenta, on sam određuje  jačinu i dužinu pulsa i to koliko je potrebno tretmana.

– Tretmani se na velikim regijama na tijelu rade otprilike na dva mjeseca. Pauza između tretmana potrebna je da bi se prva dlaka regenerisala i nakon te faze bila spremna za sljedeći tretman. Na manjim površinama poput nausnica, lica, pazušne regije, tretman epilacije može da se radi na šest nedjelja. Potrebno je pet do sedam tretmana za konačan efekat, u zavisnosti od gustine i jačine dlake-kaže Ljubica.

Sugestije klijentima

Epilacija se preporučuje svima osim trudnicama, onima koji u terapiji koriste roakutan ili preparate koji bi mogli ostaviti neke posljedice na koži, onima koji  su u procesu zračenja, imaju rane na tijelu, srčanim bolesnicima.

-Sugestija klijentima koji planiraju epilaciju je da mjesec i po ili dva prije prvog tretmana izrasle dlake mehanički uklanjaju brijačem, a ne da rade depilaciju. Jer, depilacijom slabi dlaka i korijen dlake i onda je nakon depilacije aparat ne prepoznaje. Takođe, najbolje je da se mehaničko uklanjanje dlaka obavi i neposredno prije epilacije, odnosno dan ili dva prije tretmana. Tretmani ovim aparatom mogu se raditi i tokom ljeta s tim što sedam dana prije i sedam dana nakon tretmana ne bi trebalo da se izlažemo suncu.

Nakon epilacije ne treba nanosti nikakve kreme niti druge preparate i treba izbjegavati treninge, kao i odlazak u saonu, solarijum i bazen-naglašava Ljubica.

Cijene

Ljubica kaže da su za epilaciju zainteresovani i muškarci jer oni vode računa o koži i smetaju im dlake. Najčešće na ovaj tretman dolaze sportisti.

Cijena epilacije kompletnog tijela je 350-400 eura.

Trenutno je u salonu akcijski popust koji traje do kraja godine. Neki od najtraženijih tretmana za klijente su  epilacija grudi koja košta 130 i leđa 170 eura.

Od brojnih tretmana koji su u ponudi za klijentkinje, izdvajamo epilaciju nogu i intimne regije koja košta140 eura, ruku 70, podlaktica 40, nadlaktica 40, nausnica 25,  intimne regije 50-80 eura…

Ostali tretmani

U Beauty Room-u u standardnoj ponudi imaju i različite tretmane za njegu lica, pedikir, manikir, depilaciju, mikroblejding, puder tehniku iscrtavanja obrva, tretmane trajne šminke…

-Najaktuelniji je higijenski tretman čišćenja lica koji je ujedno i osnova svih tretmana za njegu kože. Pogrešno je raditi bilo koji tretman, a da se prethodno ne uradi ovaj prvi polazni tretman čišćenja. Jedan od najtraženijih tretmana je i derman pen, ali i hemijski pilinzi i tretman voćnih kiselinama. Ovaj period je idealan za tretiranje različitih nesavršenosti na koži poput fleka, proširenih pora, aknozne kože, ožiljaka i preporuka je da se u seriji uradi pet tretmana-kaže Ljubica.

Puder tehnika iscrtavanja obrva i mikroblejding su stalno traženi tretmani.

-Klijentkinje se najčešće opredjeljuju za neku od ovih tehnika u zavisnosti koja im više odgovara. Moja preporuka je uvijek vezana za individualnost klijentkinje, pa ukoliko neko ima više dlačica, preporuka je da se uradi docrtavanje mikroblejdingom, a one koje nemaju previše dlačice i još ako imaju masnu kožu preporuka je puder tehnika. Što se tiče iscrtavanja usana najčešće se traži russian lips, blago osjenčene usne. Trajni ajlajner je vrlo zahtjevna tehnika jer klijentkinje imaju očekivanja da su uvijek našminkane dekorativnom šminkom, pa ne treba pretjerivati. Moj stav je da je uvijek ,,manje-više“, odnosno da se s manjim zahvatima postiže najbolji efekat-kaže Ljubica.

U Beauty Room by Ljubica dostupne su i procedure  koje podrazumijevaju upotrebu botoksa, lipolizu, korekcije nosa, kapaka, mezoterapiju i slični tretmani koje radi stručna konsultantkinja dr Marija Mitrašinović, estetski hirurg iz Beograda.

Salon se nalazi u Slovačkoj ulici 35, a broj telefona za zakazivanje je 068 713 713.

 

PR

Foto: B. Š ekularac