MAGAZIN PREPORUKA

PREDSTAVLJAMO: Chocobash, ukusi kakve još niste doživjeli

 
 
Pravi obožavaoci čokolade i vina i istinski hedonisti imali su priliku sinoć da uživaju u kombinaciji pažljivo osmišljene palete čokoladnih proizvoda i vrhunskih vina u organizaciji Chocobash u Bucca Wine baru u Podgorici.
– Želja Chocobash je da bude riznica čokolade za istančana, najfinija nepca, da živi kulturu slobode smjelosti, a proizvode pravimo za one koji znaju da nagrade sebe, i za one koji slave kulturu dijeljenja i nagrađivanja – saopštili su organizatori.
Iza Chocobash su dvije uspješne dame. Jedna je Nikoleta Novaković koja je po profesiji arhitektica, ali joj je zanimanje čokolatijer – ove savršene Chocobash proizvode neumorno stvara upravo ona u čokoladnoj radionici na Rimskom trgu u Podgorici, gdje se i nalazi Chocobash kafić, kao i prodajno mjesto. Druga je preduzetnica Nataša (Milosavljević) Šćepanović, svima poznata kao „ljepotica zlatnog srca“, misica Crne Gore 2015. godine.
Savršeno spojene jagoda i bijela čokolada sa desertnim vinom Moscato d'Asti; zatim milječna čokolada sa vanilom u kombinaciji sa roze vinom Minuty Prestige; onda karamel zalogaj sa vinom Torcicoda Primitivo; te malina i crna čokolada (Grand Cru) sa vinom Cellie des Princes (Shiraz – Grenache) kao i praline sa lješnikom i praline sa bademom uz vino Solera Superior iz Hereza, vrhunac su prethodne večeri o čemu svi govore danas i govoriće zasigurno još dugo, jer se ukusi izazvani ovim kombinacijama ne zaboravljaju.

This slideshow requires JavaScript.

Ove dvije dame kažu da posluju u industriji sreće, a o tome serotonin i endorfin najbolje svjedoče, jer njihovo lučenje zahvaljujući kakau je nešto što je snaga Chocobash poslastica – u tome leži izvor inspiracije, nalet dobre energije i raspoloženja. I zaista, jeste tako, a mogu potvrditi svi koji su ikada probali Chocobash proizvode.

U radu se vode humanim metodama pravljenja čokolade – ne koriste kakao koji je porijeklom iz Afrike i oko kojeg postoje kontroverze, vezane za rad djece na plantažama i njihovu zloupotrebu, već su pronašle alternativne izvore kakaa, koji su sigurni, a samim tim i skuplji. Njihovi proizvodi sadrže premium čokolade iz Perua, sa Madagaskara i drugih dalekih destinacija, i to je ono što ih izdvaja u odnosu na ostale.
Sve što rade je eco friendly, pa tako i njihova divna pakovanja u kojima šalju čokoladice, koja kasnije mogu poslužiti u razne druge svrhe. Napravile su strategiju kako da stanu na kraj food wasteu, odnosno bacanju hrane, i vrlo su vješte u tome. Vode se načelima održivosti i humanosti, a sve čokoladice koje stvaraju su bez glutena.
Svi proizvodi koje imaju u ponudi dugog su roka trajanja, a ta ponuda obuhvata i veganske Chocobash proizvode.
Stalno nastoje proširiti svoju ponudu, to znači da svaki put kada ih posjetite naći ćete nešto novo. Neizostavan su užitak na svim modnim i ostalim važnim događajima u zemlji, a želja im je da budu dio korporativnih zabava i poklona koji se daruju od srca. Za svrhu darivanja pripremile su razne kombinacije poklona, kakve su čokolade i pića, čokolade i nakit i ,mnoge druge. Dovoljno je da ih posjetite ili pozovete, a one će rado ispuniti vaše želje.

This slideshow requires JavaScript.

Iza Chocobash stoji ogroman trud i hrabrost za pokretanje ženskog biznisa. Jer, Chocobash vodi računa u jekom je društvu, čije ga ruke prave, i koje ga ruke nose.
PR
Foto: B. Šekularac