ART PREPORUKA

PODGORICA: Promocija knjige poezije Gordane Sarić u ponedjeljak u KIC-u

Nova knjiga poezije Gordane Sarić „Potraži me pjesma“ biće predstavljena u ponedjeljak, 17.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.
Učesnici promocije uz autorku su književnik Dragiša Jovović, pjesnikinja Slavka Klikovac, književnica Milanka Aranitović Rakočević i pjesnik Goran Duks Popović. Veče će moderirati novinar Mijodrag Migo Đurović.
Gordana Sarić je pjesnikinja, prozni pisac, profesorica francuskog jezika, aktivna članica brojnih društava, organizatorka i voditeljka kulturnih manifestacija. Sredinom osamdaesetih godina objavila je prvu zbirku poezije. Napisala je i ,,Pjesmoslov” u kojem je svakom slovu posvetila pjesmu, a izučava se u redovnoj nastavi u Crnoj Gori, uz bukvar, u drugom razredu osnovne škole. Dobitnica je brojnih nagrada na teritoriji bivše Jugoslavije i svijetu, gdje joj je i objavljivana poezija. Jedna je od trenutno najaktivnijih domaćih pjesnikinja, koja uzima učešće na brojnim međunarodnih festivalim poezija. Volonterski se bavi organizovanjem priredbi, manifestacija, književnih večeri, koncerata.