DRUŠTVO PREPORUKA

POŽAR NA BRDU IZNAD PERASTA: Prioritet zaštita niskonaponske mreže

Foto: Radio Kotor

Kompletno ljudstvo kotorske vatrogasnice sa kolegema iz Perasta i jutros je angažovano na gašenju požara koji se približio ovom gradu sa gornje strane, javlja Radio Kotor.

Po riječima zamjenika komandira Službe zaštite i spašavanja Eduarda Kovačića, kuće nisu ugrožene, a prioritet je i zaštita niskonaponske mreže na potezu Bajova kula-Perast.

Dim od požara, koji je prisutan na prostoru cijelog zaliva, dočekuje jutros i kruzere.

– Požar se sa Peraškog brda približio Perastu. Svi vatrogasci DVD Perast i kotorski vatrogasci bili su na terenu cijelu noć, a tu smo i sada. Vatra nije prijetila kućama i gradu. Vjetar je bio promjenljivog smjera, a jutros je „obrnuo“ dolje prema moru, tako da je cijeli zaliv pod dimom, ne samo od ovog, već i od požara iznad Kostanjice, Bijele i onog u Velikim Zalazima – kazao je jutros Kovačić za Radio Kotor.

Prijepodne se očekuje, kaže Kovačić, angažovanje protivpožarnog aviona, jer je vatru na višim i nepristupačnim kotama drugačije nemoguće ugasiti.

– Gore borovi, niskogorica, makija… Prioritet nam je i da se brani niskonaponska mreža uz put od Bajove kule do Perasta pa su vatrogasci i tu raspoređeni – kazao je Kovačić.

Požari u brdima iznad Kostanjice i Perasta razbuktali su se prekjuče oko 19 sati nakon udara groma.

Izvor i foto: Radio Kotor