DRUŠTVO PREPORUKA

HRVATSKA: U slijetanju autobusa iz Poljske poginulo 11 osoba

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Teška saobraćajna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autoutu A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, javlja Večernji list.
S kolovoza je sletio autobus poljskih registracija. Prema prvim informacijama, poginulo je 11 osoba, a veći je broj povrijeđenih.
– Mogu zasad reći da se oko 5.40 sati na autooutu A4 dogodila saobraćajna nesreća i da je nakon slijetanja autobusa poljskih registarskih oznaka više poginulih i povrijeđenih – rekao je za Večernji list Matko Murić iz Policijske uprave varaždinske.
Iz MUP-a su javili da je u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo 11 osoba, a nekoliko je povrijeđeno.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zbog saobraćajne nesreće, prekinut je promet između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Obilazak je čvor Breznički Hum – DC3 – čvor Komin. Ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra.
To je jedna od najtežih saobraćajnih nesreća u Hrvatskoj. Četrnaest slovačkih turista poginulo je u septembru 2008. na autoputu A1, kod čvora Jadova i Zir. Vozač je zaspao, a autobus se zabio u betonski nosač nadvožnjaka. Tridesetak putnika je bilo povrijeđeno. U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog Broda prošle godine je smrtno stradalo deset osoba. Autobus kosovskih registarskih oznaka koji je vozio iz Frankfurta u Prištinu sletio je s ceste. U julu 2012. osmoro čeških turista je poginulo, a 44 osobe su teže i lakše povrijeđene kad je kod tunela Krpani na autoputu Zagreb-Split, autobus sletio s puta, udario u ogradu i stub te se prevrnuo.
Izvor: vecernji.hr