SLAJDER SPORT

ALEKSANDAR IVOVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Odmah sam znao da se radi o ozbiljnoj povredi

 

Doskorašnji reprezentativac Crne Gore, najbolji vaterpolista svijeta u 2019.godini, Aleksandar Leka Ivović 29. juna ide u Zagreb na operaciju ramena. S obzirom da se radi o ozbiljnoj povredi, kapitena italijanskog Pro Reka čeka pet mjeseci oporavka.

Miljenik crnogorskih navijača za MNE Magazin govori detaljnije o povredi:

-Prvi bol javio se početkom maja, ali nije me sprečavao da radim treninge i igram utakmice. Već u tom periodu počeli smo da igramo polufinale italijanskog prvenstva, mislio sam da uz određene terapije i masaže mogu to da saniram, međutim bol je bio prisutan tokom cijelog mjeseca. Nakon utakmice sa Barselonetom u Beogradu osjetio sam jako presijecanje u ramenu, nijesam osjećao ruku dva tri minuta. Poslije toliko godina  igranja vaterpola odmah sam znao da se radi o ozbiljnoj povredi. Po završetku utakmice rekao sam našem treneru Sandru Suknu kako mislim da imam ozbiljan problem sa ramenom, ali nijesam htio da odustanem. Uz injekcije uspio sam da odigram polufinalne i finale Lige šampiona. Čim sam se vratio u Crnu Goru odradio sam magnetnu rezonancu i obistinile su se sumnje da se radi o teškoj povredi, o parcijalnoj rupturi tetive supraspinatusa. Bio sam i na pregledima u Zagrebu kod specijaliste za rame prof. dr Čička koji će me za nekoliko dana operisati-kaže Ivović

Prije par mjeseci Leka je završio reprezentativnu karijeru, kaže da su sada pomiješana osjećanja kada gleda Crnu Goru na svjetskom prvenstvu.

-Svi znate koliko sam davao cijeloga sebe na tim velikim takmičenjima za reprezentaciju. Sa jedne strane sam psihološki rasterećen jer mogu da se posvetim stvarima kojima nijesam mogao proteklih godina. Sa druge strane teško mi je da gledam utakmice naše reprezentacije, a da znam da više nijesam tu i da na neki način ne mogu da im pomognem. Pripremao sam se za sve ovo, to je jedan prirodan proces, mislim da sam odabrao pravi momenat da se povučem. Imamo dobre nove mlade igrače i treba im pružiti priliku da se dokažu – iskren je Ivović.

Nada se da će Crna Gora ponovo biti vaterpolo svjetska sila.

-To zavisi od dosta faktora, imamo zaista interesantnih igrača, treba da se uklope u cjelinu. Prije svega moraju biti svjesni da moraju dati sve od sebe na pripremama kada su pozvani, da se izlože mukotrpnom radu i da imaju visoke ambicije. Imaju dobrog trenera koji će ih uputiti na pravi način da u budućem periodu osvoje neku od medalja, a ja im to od srca želim – kaže Leka.

Na pitanje da li nekoga od mladih igrača vidi kao svog nasljednika, on kaže:

-Ne treba niko mene da kopira, svako od njih treba da bude originalan, ali ima par igrača koji mi se zaista sviđaju kako treniraju, igraju i kako su predani. Tu su svakako Miroslav Perković, Vasilije Radović koji bi na bekovskoj poziciji mogao u budućnosti da bude jedan od najboljih svjetskih igrača. Dušan Matković je jako zanimljiv igrač, Marko Mršić ima vrhunski udarac i mislim da bi u narednim godinama mogao da bude jedan od najboljih šutera, ima hrabrosti. Izdvojio bih svakako Ukropinu, Spaića, Tešanovića.

Nakon pauze Ivović će i dalje braniti boje Pro Reka, sa kojim ima ugovor još godinu dana. Rukovodstvo kluba iskazalo je maksimalno razumijevanje, tražeći od njega da ne požuruje sa oporavkom, već da se vrati kada u potpunosti sve bude u redu.

 

Nikolina Petrović