MAGAZIN PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: Projekat Boka Place dobitnik nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022

Porto Montenegro projekat ,,Boka Place” dobitnik je prestižne regionalne nagrade „Sarajevo Business Bridge Awards 2022“ u kategoriji „New business of the year“ (Novi biznis godine) na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu održanom od 10.do 12. maja, saopšteno je iz PR službe Porto Montenegra.

Sarajevo Business Forum dodjeljuje nagrade kompanijama i pojedincima za doprinos razvoju preduzetništva u regionu. Prijave su mogli podnijeti pojedinci ili kompanije iz zemalja Jugoistočne Evrope. Kao i prethodnih godina, ove nagrade dodijeljenje su kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju predužetništva i investicijske klime u regiji.

U stručnom žiriju za izbor Sarajevo Business Bridge Awards bili su Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije, Nijaz Hastor, vlasnik ASA Prevent grupacije i osnivač Fondacije Hastor, prof. Danica Purg, predsjednica IEDC-Bled School of Management iz Slovenije i Selami Xhepa, predsjednik Evropskog Univerziteta Tirana.
Sarajevo Business Forum (SBF) je prestižna priznanja i nagrade – ,,Sarajevo Business Bridge Awards” dodijelio na svečanoj ceremoniji prvog dana 11. SBF-a u Parlamentu BiH, a koja je održana uz prisustvo svjetskih i regionalnih političkih poslovnih lidera. Nagradu je u ime kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, preuzeo Senior PR Menadžer, Danilo Kalezić.
Ove godine nagrade su dodijeljene u pet kategorija, i to na način da kategorije obuhvate učešće malih i velikih kopanija, start-up komanija, ali i biznisa koji dugi niz godina posluju u regionu Jugoistočne Evrope. Pojedinci i kompanije mogli su nominovati projekte u kategorijama: Novi biznis godine ili Poslovni potez godine, Biznis godine ili Preduzetnik godine, Omladinski poslodavac godine ili nagrada za društveni uticaj, Inovator godine ili BH brend ambasador, te Investicija godine ili Razvojni projekat godine.
– Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje zapošljavaju mlade, iskazuju jaku društvenu odgovornost i u današnje vrijeme pokazuju rast i stabilnost u poslovanju – izjavila je Alma Šljivo, koordinator programa nagrada 11. Sarajevo Business Foruma 2022.
Sarajevo Biznis Forum jedanaesti put okupio je najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Busines Foruma bila je ,,Nearshoring – perspektiva za region.”