DOM PREPORUKA

KIDSLAND: Dok čekate bebu, odaberite krevet i auto-sjedište

 

              Dok vi uživate u iščekivanju bebice, mi brinemo da sve što vam treba nakon njenog dolaska na svijet nađete u Kidsland radnjama, gdje, na jednom mjestu,  možete birati sve te neophodne stvarčice, kao  i sve druge koje će vam uljepšati i olakšati prve dane roditeljstva. 

Nekako se prirodno nameće osnovna podjela na ovom spisku prve kupovine koju treba obaviti ili barem “rezervisati” prije porođaja:  krupna oprema za bebu, ishrana, njega i apoteka,  garderobica i stvari za mamu.

U okviru prve navedene kategorije leži obično najveći izdatak i najviše nedoumica. Stavka broj 1 svakako je krevetić sa dušekom i posteljinom , mjesto gdje će u prvim mjesecima beba ipak provesti najviše vremena.

Ono bez čega savremena mama ne može, takođe je auto-sjedište.Auto-sjedišta za prevoz beba i djece u automobilima su podjeljena po kategorijama, a kategorije opet dalje po grupama. Tri su  kategorije i pet grupa auto-sjedišta (0 i 0+, I, II i III) . Osim toga, auto-sjedište mora odgovarati automobilu odnosno u zavisnosti od modela i godine proizvodnje i automobila i sjedišta postoje dva načina montiranja.

PR

(Sjutra: Izbor kolica-od uživanja do velikih dilema)