DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog poledice na sjeveru, smanjene vidljivosti i odrona

U južnim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično je izražena poledica. Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. Vidljivost je mjestimično smanjena. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravaju iz Auto moto saveza Crne Gore na učestale sitnije odrone.

– Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima – podsjećaju iz Auto moto saveza Crne Gore.

U vremenskom terminu od 15.11.2021. godine do 01.04.2022. godine korišćenje pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Obavještavaju sve učesnike u saobraćaju, a naročito vozače, da je zabranjen prolaz na prvoj dionici autoputa Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad-Podgorica, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvođenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Od 12.10. do završetka radova na irigaciji u razdjelnom ostrvu magistralnog puta M-4, dionica Podgorica-Tuzi, doći će do zatvaranja jedne saobraćajne trake bulevara prema Tuzima.

Zbog izvođenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Od 20.12.2021. do 20.01.2022. godine promjeniće se režim saobraćaja na mjestu izvođenja radova, sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-3, dionica Nikšić-Podgorica.

Od 30.09.2021. godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18, Pljevlja-Gradac-Šula, dionica ulica Oslobođenja, doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.