MODA PREPORUKA

PARFEMI KOJI SE PAMTE: Cacharel – LouLou, da budete obožavane

LouLou je jedan od onih parfema koji su veći od života. Kada bih morao da ga opišem u tri riječi, one bi bile: ekstravagantan, slastan i seksepilan. Čak i malo nepristojan, ali to je ono što mi se kod njega najviše i dopada. Pravi predstavnik parfema iz osamdesetih i vremena u kome je jedina mantra bila: Go big or go home.

Kada prvi put prsnete LouLou, imate utisak da ste prsnuli savršen mlječni, kremasti šlag iz boce direktno u usta. Znate da je loše za vas i da će vam najvjerovatnije kroz par sati biti muka, ali ne možete da prestanete. Toliko je dobar!

Kako bi spriječio da cijelo iskustvo postane nauseatingly sweet, poput izvođenja Tomorrow iz kultnog filma Annie na X-Faktoru, kreator parfema Jean Guichard, tvorac parfemskih legendi poput Eden, Calvin Klein Obsession i Trussardi Donna, iskoristio je neobičnu mirisnu notu anisa. Genijalnost ovog čina ogleda se ne samo u tome što je dao kontrast gustim i slatkim notama bijelog cvijeća i vanile, nego što je parfemu dao začinsku dubinu i magnetizam koja vas privlači da pribijete svoj nos uz bloter ili vrat osobe koja nosi LouLou.

Magija sa LouLou se, kao kod svih zaista dobrih i kvalitetnih parfema, dešava tek kako vrijeme odmiče. On se tada pretvara u jedan od najboljih cvijetnih orijentalnih parfema, takozvanih florijentala, u kome domira animalno privlačan jasmin, bogata ambra, čulna vanila i pjenušavi aldehidi. Istovremeno sofisticiran i luksuzan, ali i senzualan i misteriozan. Parfem za femme fatale.

LouLou je inspirisan poznatom glumicom i plesačicom Louise Lulu Brooks koja je vrhunac popularnosti dostigla dvadesetih i tridesetih godina XX vijeka. Mnogi je smatraju ikonom Džez perioda, a njena upečatljiva crna kosa, bob frizura i tamna, gotik šminka, kao i potpuna sloboda u ponašanju i liberalna shvatanja, učinila su je predmetom obožavanja i žudnje mnogih. Nije se stidjela svog tijela i pozirala je naga u vremenu kada je to to bilo nezamislivo za ženu na dobrom glasu. Rušila je stereotipe i hrabro koračala kroz život. Upravo ovo su imali na umu u Cacharelu, kada su dvije godine nakon njene smrti lansirali parfem inspirisan Luizom Lulu, ikonom ženskog oslobođenja. Parfem LouLou ne traži, on zahtjeva ženu ovakog karaktera i snage.

Naime, i sam slogan parfema to isto poručuje: C’est moi – To sam ja. Bez stida, ustručavanja, pretvaranja. Ne zanima me da li ćeš me voljeti, to sam ja. Ali dame, nemojte oklijevati, ukoliko se ipak odlučite za LouLou, možete biti sigurne da nećete samo biti voljene…bićete obožavane.

[Mirisne note] gornje note: bergamot, pomorandža, šljiva, crna ribizla, anis, neven, jasmin, mimoza, ljubičica, cimet, ljiljan; srednje note: tuberoza, iris, cvijet pomorandže, đurđevak, ruža, ylang ylang; donje note: sandalovina, kedar, vanila, vetiver, tonka, heliotrop, benzoin, mošus, tamjan.
[Mirisna grupa] orijentalni cvjetni.
Kreator parfema je Jean Guichard.
Izvor: scentertainer.net