PREPORUKA SPORT

PET DANA PRED EP: Novi slučajevi koronavirusa u rukometnoj reprezentaciji

Foto: RSCG

Šest igrača i dva člana stručnog štaba dobili su pozitivan rezultat na jučerašnjem PCR testiranju na koronavirus, šest dana uoči prvog meča na Evropskom prvenstvu, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.
– Obavezno PCR testiranje koje je odrađeno jutros nije donijelo dobre vijesti za našu reprezentaciju – šest igrača i dva člana stručnog štaba dobili su pozitivan rezultat, šest dana uoči prvog meča na Evropskom prvenstvu – navodi se u saopštenju.
Posljednje obavezno testiranje pred put koji je planiran za utorak, ,,lavovi” će odraditi u ponedjeljak i tada će biti konačan spisak putnika.
– Samo igrači i članovi delegacije koji dobiju negativan rezultat PCR testa na koronavirus, otputovaće u Debrecin, gdje će se igrati utakmice grupe A u kojoj su protivnici Danska, Sjeverna Makedonija i Slovenija. Evropska rukometna federacija je, inače, juče donijela odluku o izmjeni COVID protokola, pa je period karantina nakon pozitivnog rezultata, smanjen sa 14 na 5 dana – kažu u RSCG.
Ono što zabrinjava, međutim, jeste vijest koja se jutros pojavila u crnogorskim medijima, a to je da je na koronavirus pozitivan selektor Zoran Roganović. Dakle, u ponedjeljak je novo testiranje, kada će se vidjeti ko putuje u Debrecin, a ko ostaje ovdje. U slučaju da i novi nalaz pokaže da je selektor pozitivan, ekipu će voditi njegov prvi saradnik i direktor reprezentacije Draško Mrvaljević. Što se tiče igrača, situacija je ovakva – ako se još neko zarazi ili ne oporavi šest igrača koji su dobili pozitivan test, ići će se na pozivanje igrača sa šireg spiska (na njemu je 35 rukometaša).
B.R.