PREPORUKA SPORT

COK: Svečano proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih selekcija Crne Gore u 2021.

Marija Vuković dobila je priznanje za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.
– Govori mi ne idu dobro, bolja sam u vrištanju poslije uspješnog skoka. Velika je čast biti najbolji sporista Crne Gore. Hvala predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušku Simonoviću koji je vjerovao u mene, kao i Atletskom savezu – kazala je Vuković na svečanom proglašenju najuspješnijih sportista i sportske selekcije Crne Gore u 2021. godini.
Marija je ove godine osvojila deveto mjesto na Olimpijskim igrama, a sa preskočenih 196 centimetara srušila je lični rekord u 2021.
Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je uvodnom dijelu da je ova godina bila prepuna izazova, ali da su predanim radom uspjeli da sve aktivnosti završe na pravi način.
– Imali smo veoma zahtjevnu organizaciju i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje smo pokazali zašto smo u svijetu prepoznati kao sportska nacija, velikog sportskog talenta – istakao je Simonović.
Na Olimpijskim igrama, kako je rekao, „svoj trenutak slave“ ima li su individualni sportisti, Marija Vuković i Milivoje Dukić.
Simonović je kazao da sa ponosom može da istakne da su imali prilike da vide sjajne nastupe pojedinica u timskim i individualnim sportovima, u muškoj i ženskoj konkurenciji.
– Pored OI, sjajne rezultate su ostvarili i seniori i juniori na evropskim i svjetskim takmičenjima koja su održana ove godine – dodao je Simonović.
On je poručio da se mora pod hitno raditi na izmjeni Zakona o sportu ili donošenju posebnog zakona u COK-u, ali i izraditi nova strategija razvoja sporta u Crnoj Gori.

Izvor i foto: mediabiro.tv