DRUŠTVO PREPORUKA

IRF: Javni poziv za najbolje investicione projekte za žene u biznisu u okviru kampanje “Ona pokreće biznis” ”

 

Polazeći od ciljeva i vizije IRF-a, Strategije ženskog preduzetništva Crne Gore 2021 – 2024, a u skladu sa mapom puta koja je usmjerena na oporavak ekonomije nakon pandemije koronavirusa i implementaciju ciljeva održivog razvoja energetske i digitalne tranzicije, rodne ravnopravnosti, osnaživanja i jednakog pristupa finansijama, investicija u društvu usmjerenih na ravnomjerni ekonomski razvoj i inkluziju, Investiciono-razvojni fond je raspisao Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu u okviru kampanje „Ona pokreće biznis“.

U okviru javnog poziva, nagrađujemo tri (3) najkvalitetnija investiciona projekta u ukupnom iznosu od 15 000 eura: 1. nagrada – 7 000 eura; 2. nagrada – 5 000 eura; 3. nagrada – 3 000 eura.

 Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave Javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

 Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Eksterna stručna komisija će, nakon isteka javnog poziva, sagledati kandidovane investicione projekte i intervjuisati aplikantkinje koje uđu u uži izbor. Posebno će biti vrednovani investicioni projekti sa fokusom na zelenu i digitalnu ekonomiju. Odluka o nagradama će biti objavljena na sajtu IRF-a.

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom je potrebno dostaviti do 15. februara 2022. godine na arhivu Investiciono-razvojnog fonda (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 126/1, 81 000 Podgorica) ili putem e-maila:  [email protected] sa naznakom: Prijava na Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

 Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: [email protected] od 7-15 časova svakog radnog dana, a tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje.

 Kampanja „Ona pokreće biznis“ ima za cilj podizanje svijesti o značaju, benefitima, potencijalu i uticaju ženskog preduzetništva na društvo, osnaživanje žena u Crnoj Gori za pokretanje novog ili unapređenje razvojnog potencijala postojećeg biznisa kako bi se obezbijedilo otvaranje novih radnih mjesta, afirmacija ženskog preduzetništva kroz direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja, informisanje o dostupnim izvorima finansiranja, mogućnostima i uslovima za kreditiranje ženskog preduzetništva putem kreditnih linija IRF-a.