PREPORUKA SPORT

KVALIFIKACIJE ZA SP: Hrabri sokoli remizirali sa Holandijom

Foto: FSCG

Kakav su samo meč odigrali crnogorski reprezentativci protiv Holandije u Podgorici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo! Vodila je Holandija golovima Depaja 2:0 (25, iz penala i 54. minut), a onda je na scenu stupila Crna Gora. Letjeli su ,,sokoli” hrabro.

This slideshow requires JavaScript.

Ilija Vukotić načeo je mrežu Holanđana prvim golom u dresu Crne Gore na debitantskom nastupu, u 82. minutu, na pas Milutina Osmajića, a onda na 2:2 izjednačio Nikola Vujnović u 86. minutu, na pas Rista Radunovića.
Selektor Miodrag Radulović, razumljivo, bio je ponosan na igrače.
– Govorio sam od početka da momci imaju kvalitet, da imaju timski duh, da igraju sa žarom za Crnu Goru, da mogu da budu jači od svih nedaća, od sudijskih nepravdi… Samo takvi momci mogu da se vrate od 0:2 protiv možda jedne od najjačih selekcija u Evropi. Čekali su dugo ovakav rezultat, neka slave, neka slave i naši navijači… Ovo je veliki zalog za našu budućnost, ja sam ponosan na momke, ovaj rezultat ostaće zauvijek zapisan u istoriji našeg fudbala – rekao je Radulović za Novu M.
Ilija Vukotić kazao je da je osjećaj ,,fenomenalan”.
– Prvo zbog debija, a onda i zbog gola. Više sam srećan zbog ekipe, a ja sam bio tu da pomognem – rekao je Vukotić za Novu M.
Nikola Vujnović zahvalio je navijačima.
– Ostao sam bez riječi. Želim da se zahvalim ljudima koji su došli na stadion. Imali smo obavezu prema njima. Pokazali smo da smo tim i kada smo gubili 2:0 od velike reprezentacije i vratili se. I protiv Turske ćemo dati maksimum – poručio je Vujnović u razgovoru za Novu M.
Marko Janković je poručio da su momci zaslužili ovakav rezultat.
– Još smo pod utiskom. Ovo je veliki rezultat za nas, naročito u ovakvom sastavu, kada smo bili oslabljeni. Presrećan sam jer je ova grupa igrača zaslužila dobar rezultat protiv ovakve selekcije – rekao je Janković za Novu M.
U utorak dočekuju, takođe u Podgorici, Tursku.
B.R.