PREPORUKA SPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP: Pobjeda omladinaca Crne Gore nad Bugarskom

Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Bugarsku rezultatom 1:0 u drugom kolu grupe 6 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, navodi se u saopštenju PR službe FSCG.

Ekipa Slobodana Draškovića sada ima tri boda iz dvije utakmice i zauzima treće mjesto u grupi, iza Bosne i Hercegovine i Republike Irske, koje su remizirale u današnjem međusobnom duelu (2:2). U posljednjem kolu, ,,sokoli“ igraju sa Bosnom i Hercegovinom, a za osvajanje drugog mjesta potrebna je pobjeda.

Današnji duel u bugarskoj Albeni bolje je otvorila naša selekcija. Jovan Dašić je u 15. i 25. minutu oprobao šut, da bi u 38. Ognjen Bakić loše šutirao iz veoma dobre pozicije.

Bakić je imao priliku i u 60. minutu, ali je protivnički golman bio na visini zadatka.

Dva minuta kasnije desio se trenutak odluke. Lazar Mijović je centrirao, a Matija Krivokapić bio najsnalažljiviji u šesnaestercu Bugarske. Odlično je iz okreta savladao Ivana Andonova.

– Imali smo imperativ pobjede i na kraju smo zasluženo pobijedili. Mislim da smo u prvom poluvremenu trebali da riješimo pitanje pobjednika, kada smo imali nekoliko situacija u kojima nam je falio jedan precizan pas da dođemo do izgledne prilike. U svakom slučaju, zadovoljan sam, momci su pružili svoj maksimum, iako nije bilo lako igrati pod pritiskom. Ostaje nam meč sa Bosnom i Hercegovinom, u kojem moramo pobijediti ukoliko želimo u elitnu rundu – kazao je selektor Drašković.

Duel sa Bosnom i Hercegovinom igra se 16. novembra, takođe sa početkom u 13:30 sati.