DRUŠTVO PREPORUKA

BUDI HUMAN: Humanitarna trka Trčimo za drugare koji ne mogu

U saradnji sa Podgorica Millenium run, 20. novembra u 11h biće održana humanitarna trka pod sloganom Trčimo za drugare koji ne mogu, poručuju iz Fondacije Budi human.

– Najdivniji aspekat ove trke jeste to što će upravo djeca do 18 godina trčati za sve mališane, njihove drugare, kojima je potrebna pomoć i koji se bore sa teškim zdravstvenim izazovima – kažu u Fondaciji.

Kako je humanitarni karakter trke u prvom planu, roditelji će prijavljivati svoje dijete slanjem pet SMS poruka sa sadržajem 1 na 14543.

Na taj način su donacijom od 5 eura za Opšti račun Fondacije Budi human uspješno prijavili jedno dijete, navodi se u saopštenju Fondacije Budi human.

Preuzimanje startnog broja će biti organizovano u hotelu Hilton u petak 19. novembra od 12h i na dan trke na mostu Milenijum od 10h. Prilikom preuzimanja startnog broja potrebno je pokazati sadržaj poslatih poruka. Djeca će nakon prolaska kroz cilj dobiti učesničku medalju i slatki poklon sponzora, objasnili su iz organizacije Podgorica Millenium Run.

Naši humani drugari biće podijeljeni u tri starosne kategorije sa tri različita starta, i to
11.00h djeca od 0 do 5 godina trče 200m,  uz mogućnost prisustva roditelja i kolica na stazi
11.15h  djeca od 6 do 12 godina trče 500m
11.30h  djeca od 13 do 18 godina trče 800m

– Na ovoj humanitarnoj trci neće biti organizovano mjerenje vremena i proglašavanja pobjednika, već ćemo svi biti ujedinjeni u istom cilju,  pobjedi naših mališana koji se bore za svoje zdravlje – ističu u Fondaciji Budi human.