DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Sjutra prijave za upis na master i specijalističke studije

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na master studije i specijalističke studije, u II upisnom toku, za studijsku 2021/22. godinu. sa 1.151 slobodnim mjestom za master i 1.718 mjesta za specijalističke studije, saopšteno je sa UCG.

Prijave za specijalističke i master studije se predaju u istom danu, u srijedu, 27. oktobra, studentskim službama organizacionih jedinica.

Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore.

Prijemni ispiti će biti organizovani od 28. do 30. oktobra, u skladu sa rasporedom koji će organizacione jedinice istaći na internet stranici, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta (www.ucg.ac.me).

Kandidat za upis su dužni podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova, koji su propisani tekstom konkursa.

Upis i izdavanje uvjerenja završiće se zaključno sa 4. novembrom, za master studije, dok će se upis za specijalističke studije završiti  zaključno sa 29. oktobrom.