MODA PREPORUKA

MODA: Crnogorska nedjelja mode od 16. do 20. novembra

– Crnogorska nedelja mode biće  održana od 16. do 20. novembra. Generalni partner jesenjeg izdanja nedelje mode je svjetski poznati cider Somersby, koji je širom otvorio vrata domaćeg tržišta na kojem su ovi napici jedni od  najtraženijih – saopšteno je iz Modne komore Crne Gore koja je organizator događaja.

Svečano otvaranje Somersby Fashion Week Montenegro biće organizovano 16. novembra u Capital Plazi, dok će se program sa revijama održati u studiju Dragutinović u Bandićima.

Dizajneri koji su najavili svoje učešće do sada su: Milena Vujačić koja će otvoriti nedelju mode, Marina Banović, Nada Koljenšić, Marija Rosaria Vendito, Atelier Ana Simone i Milena Đurđić koja će zatvoriti Somersby Fashion Week. Očekuju se potvrde još nekoliko domaćih i stranih dizajnera.

Naslovnu fotografiju će raditi Nikola Pejović, šminku Marija Šuković, frizure Kuća mode i ljepote Zoran, oficijalni fotografi su: Nikola Pejović i Petar Kasalica. After party nakon svake večeri biće organizovan u Centre Ville. Za scenografiju će biti zadužen tim studija Dragutinović.

Nedelja mode će i ovog puta imati humanitarni momenat u okviru samog događaja. MKCG uvijek daje podršku mladim dizajnerima sa Fakulteta za dizajn i multimediju UDG. Tako će biti i ovog puta kada će se predstaviti studenti za modni dizajn. MKCG će i ovog puta voditi računa o svim epidemiološkim mjerama IJZ.

 

Mn.M.