ART PREPORUKA

MENTALNO ZDRAVLJE: Sivilo pjesmom poručuje ,,Sve će biti OK” (video)

Nakon što je početkom septembra objavljen drugi album ,,Siva srijeda” i nakon što se zavrtio duet ,,Mag” sa Kendijem, podgorički reper Balša Krkeljić Sivilo pripremio je još jedan novitet, saopšteno je iz Krkeljićevog PR tima. Ekranizovana verzija pjesme ,,Sve će biti OK” objavljena je u okviru istoimene kampanje kojom je umjetnik obilježio 10. oktobar – Svjetski dan mentalnog zdravlja. Režiju spota potpisuje Krkeljić, dok je direktor fotografije bio Marko Milovanović.
Pjesma govori o njegovom suočavanju sa suicidnim mislima i načinu na koji se izborio sa istim. ,,Sve će biti OK” je i naziv kampanje kojom želi da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavamo, a o kojima još  nedovoljno govorimo – mentalno zdravlje mladih generalno, ali i tolerancija, zajedništvo, ljubav na zreo i netoksičan način.

U okviru kampanje, koja se realizuje u partnerstvu sa tržnim centrom Delta City, od 11. oktobra u centralnom atrijumu može da se obiđe interaktivna umjetnička postavka ,,S ljubavlju”. Postavku čine šest murala koje je oslikao podgorički umjetnik Mišo Joskić, inspirisan stihovima pjesama sa Balšinog novog albuma ,,Siva srijeda”. Svaki od murala je i mjesto sa kog će ljudi moći da se fotografišu, pojedinačno ili u paru i odakle će moći i sami da pošalju poruku o ovim važnim temama, putem društvenih mreža.

,,Mjesto za grljenje”, ,,Mjesto gdje se smiješ”, ,,Mjesto za savršeno nesavršene”, ,,Mjesto za izjavljivanje ljubavi”… zajedno čine instalaciju koja na neobičan način treba da predstavlja sigurnu umjetničku zonu ljudima koji vole, žele da vole i treba da budu voljeni”, navodi se u saopštenju PR tima povodom izložbe.
Izložba traje do 20. oktobra, a u subotu 16. oktobra, svi koji prate Sivilov muzički rad moći će da se upoznaju sa njim u okviru susreta sa publikom koji organizuje tokom cijelog dana u Delti.
Albumom ,,Siva srijeda” Sivilo smjelo preispituje sebe i svoje okruženje. Svih 26 numera na njemu stvarane su u saradnji sa fanovima tokom prve polovine 2021. godine. Album se može preslušati na svim streaming platformama, Instagramu i Tik Toku.

Leave a Reply