DRUŠTVO PREPORUKA

OMLADINSKA KARTICA: Za brucoše UCG 250 popusta u zemlji i više od 70.000 u Evropi

Brucoši Univerziteta Crne Gore studijske 2021/22. godine će uz Evropsku omladinsku karticu (European Youth Card EYCA) imati mogućnost da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi, saopšteno je iz PR službe UCG.

To će im biti omogućeno na osnovu Ugovora o saradnji na Programu Evropske omladinska kartice koji su danas potpisali rektor Univerziteta prof. dr Vladimir Božović i mr Jugoslav Radović, direktor Centra za omladinsku edukaciju.

– Kroz saradnju sa Centrom, koja je danas i ugovorno ozvaničena, Univerzitet Crne Gore je omogućio svim brucošima da imaju kobrendirano izdanje Evropske omladinske kartice – EYCA (European Youth Card). Kartice će dobiti početkom oktobra,  već sa početkom studijske 2021/22. godine – kazao je rektor Božović.

On je dodao da će ova kartica donijeti brojne finansijske olakšice i poboljšati studentski standard onima koji ove godine ulaze u akademsku zajednicu.

– Kao partner ovog programa nastojali smo da doprinesemo onome što su i osnovne smjernice ovog programa: jačanju mobilnosti studenata, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji – kazao je rektor Božović.

Direktor Centra, mr Jugoslav Radović, kazao je da će svi brucoši koji budu koristili Evropsku omladinsku karticu, zahvaljujući saradnji sa kompanijom MyWorldMontenegro, moći da koriste i opciju povraćaja novca pri svakoj kupovini, u njenim partnerskim kompanijama u Crnoj Gori i širom svijeta.

– Studentima će na raspolaganju biti i Customer Care servis, radnim danima, od 8.00 do 16.00 sati, kroz više komunikacionih platformi, počev  od kontakt mejla, telefona, do profila na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Linkedin – kazao je mrRadović.

On je dodao da je program Evropske omladinske kartice (EYCA) rezultat višegodišnje uspješne saradnje NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ sa Upravom za sport i mlade i Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta. Ona omogućava, ne samo studentima, već i crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13 do 29 godina da koriste benefite u zemlji i insotranstvu.

Povoljnosti u Crnoj Gori su dostupne putem linka www.omladinskakartica.me/benefiti, dok se benefiti u Evropi mogu saznati putem adrese www.eyca.org/discounts