PREPORUKA SPORT

BEOGRAD: Sahranjen Dušan Duda Ivković

Foto: Novosti.rs

Velikan srpske, jugoslovenske, evropske i svjetske košarke Dušan Ivković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu, piše portal Novosti.
Na zahtjev legende i njegove porodice Ivković će počivati u porodičnoj grobnici pored brata Slobodana Pive Ivkovića, kao i ostale bliže rodbine.
Neobično je, piše portal Novosti, da veliki Ivković nije u Aleji zaslužnih građana, ali njegova želja je zapovijest, kao što je bilo i košarkaškom terenu, tako i u životu.
Brat Piva mu je uvijek bio uzor, a sada poslije dvije i po decenije opet će biti zajedno.

Foto: Novosti.rs

Portal Blica piše da su Ivkovićevi prijatelji pustili golubove, koje je i sam trener uzgajao.
– Samo da vam se svima zahvalim ispred porodice, dostojanstveno smo ga ispratili – rekao je unuk legendarnog trenera.

Foto: Starsport

Kovčeg sa tijelom selektora svih selektora nosili njegov učenik i saborac Željko Obradović, Vlade Divac, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Jurij Zdovc i Predrag Danilović. Uz kovčeg se nalazilo hiljadu ruža.
Glumac Goran Sultanović održao je govor:
– I sam je uspio da bude zvijezda na nebu Srbije, Evrope i svjetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu, da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi svoju filzofiju o košarci. A onda, kad opet pobijedi, bane na Crveni krst, sjednemo u neku od kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao veliko uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta… Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali… Hvala ti što si me priihvatio kao druga – rekao je Sultanović.

Foto: Novosti.rs

Veliki broj sportista, glumaca, političara, sportskih radnika došao je danas da se oprosti od Dude Ivkovića – Nikola Peković, Dejan Radonjić, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Predrag Danilović, Dimitris Itudis, Vasilis Spanulis, Raša Nesterović, Teo Papalukas, Pero Antić, Nenad Krstić, Stefan Marković,  Nebojša Ilić, kao i delegacija KK Partizan, koju su predvodili Novica Veličković i Kosta Perović.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: novosti.rs/blic.rs