PREPORUKA SPORT

EP U ODBOJCI: Crna Gora danas startuje protiv Bugarske

Detalj sa treninga u Ostravi (foto: OSCG)

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore danas će u 17:15 sati u Ostravi, domaćinu B grupe, protiv Bugarske početi učešće na Evropskom prvenstvu. Biće to drugi uzastopni nastup naših odbojkaša na ovom takmičenju.
– Imamo izuzetno komplikovanu grupu, možda najtežu na Evropskom prvenstvu, ali po meni to nije razlog da tamo ne idemo sa ambicijama, da, prije svega, pokažemo kako smo napredovali i šta smo uradili u proteklom periodu. Nakon izvanredno odrađenih kvalifikacija, naročito posljednjeg meča sa Grčkom i prvog mjesta u grupi, želimo da pokažemo da nam je još mjesto na EP. Treba da pokažemo borbenost, jer predstavljamo zemlju, a sa druge strane tehničko-taktičke kvalitete koji su puno bolji – kazao je na nedavnoj konferenciji za novinare selektor Veljko Bašić.
Odbojkašku reprezentaciju Crne Gore na prvenstvu čine tehničari Rajko Strugar i Danilo Dubak, primači servisa Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović i Nemanja Peruničić, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević, srednji blokeri Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i Matija Ćinćur i libero Nikola Lakčević.
U stručnom štabu selektora Bašića su pomoćni trener Darko Prebiračević, specijalista za fizičku pripremu Vladimir Živanović, statističar Pavle Matić, fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović, tim menadžer Nikola Kažić i PR Aleksandar Vučković.
Nakon meča sa Bugarskom slijede dueli protiv Slovenije (4. septembar, 16 sati), Italije (5. septembar, 19 sati), Češke (7. septembar, 19 sati) i Bjelorusije (8. septembar, 19 sati).
Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.
U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

B.R.