PREPORUKA SPORT

DUKIĆ BLISTA U TOKIJU: Sedmi u generalnom plasmanu nakon drugog dana

Foto: mnesails

Kakav dan za crnogorskog jedriličara Milivoja Dukića na Olimpijskim igrama u Tokiju!
Juče je prvu regatu završio na 29. poziciji, a već jutros, u teškim uslovima, slavio istorijski uspjeh – u drugoj regati bio je prvi. Treću regatu završio je na 12. mjestu, pa ga je ovaj izuzetan uspjeh doveo na sedmu poziciju u generalnom plasmanu u kategoriji laser.
– Drugi dan Olimpijskih igara je iza nas. Uz svu vrućinu i vlagu, imali smo danas veoma teške uslove, što se tiče vjetra, dosta je bio promjenjivog smjera i bilo je vrlo potrebno biti na visokom nivou koncentracije. Ja sam, evo, izvukao dosta dobar dan, imao sam dosta dobru koncentraciju. U prvoj regati sam bio prvi, u drugoj regati sam bio 12. i mogu da kažem da sam zadovoljan sa današnjim danom. Sjutra je novi dan, očekuju nas tri regate i idemo dalje – rekao je Dukić u video izjavi za Crnogorski olimpijski komitet.
Sjutrašnji dan Dukić počinje u 05:15 sati ujutru po našem vremenu (12:15 h po lokalnom).
Podsjećamo, rukometašice će u dva sata ujutru po našem vremenu (9 h po lokalnom), u noći između ponedjeljka i utorka, igrati protiv Japana, vaterpolisti u 04:30 sati ujutru (11:30 po lokalnom) protiv Španije, a Boško Radulović u disciplini 100 metara slobodnim stilom u 12:04 sati po našem vremenu (19:04 h po lokalnom).
B.R.