PREPORUKA SPORT

UEFA: Kristijan Eriksen u stabilnom stanju

Foto: Stuart Franklin/Pool via AP

Danski fudbaler Kristijan Eriksen, koji je kolabirao tokom meča na Evropskom prvenstvu između Finske i Danske i kojeg je medicinski tim oživljavao na terenu, u stabilnom je stanju, saopštila je UEFA.
– Igrač je prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju. Sazvan je hitan sastanak između reprezentativaca Danske i Finske i saopštenje će biti objavljeno u 19:45 sati – saopšteno je iz UEFA.
Iz Fudbalskog saveza Danske potvrđuju da je Eriksen u svjesnom stanju i da prolazi dalja ispitavanja u bolnici Rigshospitalet.
Takođe, Đuzepe Marota iz Intera za Sky Sport je kazao da je bio u direktnom kontaktu sa medicinskim timom Danske i da postoji ,,oprezna doza optimizma”.
– Kristijan Eriksen je van opasnosti, njegov otac mi je to javio iz bolnice – kaže Eriksenov agent Martin Šots za NPO Radio1 nakon razgovora sa Kristijanovim ocem.
Iz Fudbalskog saveza Danske su upravo javili da je ,,K
ristijan Eriksen budan i njegovo stanje je i dalje stabilno.”
– Ostaje hospitalizovan u Rigshospitaletu radi daljih pregleda. Utakmica protiv Finske igra se večeras nakon što su igrači dobili potvrdu da je Kristijan dobro. Meč se nastavlja u 20.30 sati – kažu iz FS Danske.
UEFA to potvrđuje.
– Na zahtjev igrača oba tima, UEFA se složila da večeras u 20:30 po srednjeevropskom vremenu ponovo započne meč između Danske i Finske. Igraće se posljednja četiri minuta prvog poluvremena, zatim će uslijediti pauza od pet minuta na poluvremenu, nakon čega će biti odigrano drugo poluvreme. Utakmica je prekinuta zbog hitne medicinske pomoći danskom igraču Kristijanu Eriksenu. Igrač je sada u bolnici i u stabilnom stanju. UEFA želi Kristijanu Eriksenu pun i brz oporavak i želi da se zahvali objema timovima na uzornom stavu. Večerašnja utakmica UEFA EURO 2020 između Belgije i Rusije biće odigrana u 21.00 po srednjoevropskom vremenu, kako je i planirano – navodi se u saopštenju UEFA.
B.R.