ART PREPORUKA

NIKŠIĆKO ROCKS: PJESMA ZA DRUŠTVO: Pogledajte koncert grupe ,,Grimm” (video)

Foto: Zdravko Bajzek

Danas, u saradnji sa organizatorom, agencijom ,,Mika ProArt”, Montenegro magazin, u okviru jedinstvenog projekta ,,Nikšićko rocks: Pjesma za društvo”, predstavlja koncert grupe ,,Grimm”.
Pjesmom ,,Put” sa drugog albuma ,,Iza tišine”, kojom otvara koncert bez publike u TC ,,Delta City” u Podgorici, gotik rok grupa ,,Grimm” vodi slušaoce i gledaoce na drugačiji muzički put. Na tom putu našle su se pjesme ,,Idi sam” koju frontmen Nebojša Đukanović na prvom abumu ,,Neomeđeni” pjeva u duetu sa Biljanom Mitrović, zatim ,,Kada ona ljubi te” (,,Montenegrosong” 2007), ,,Dina”, svi sa albuma ,,Neomeđeni”, ,,Svejedno”, ,,Endless Mission”, ,,Vjetar te odnosi”, ,,Daj”, ,,Vratiću se”, ,,Poslednje tkanje”, svi sa albuma ,,Iza tišine”, ,,Teške boje” (Goran Bare i ,,Majke”), ,,Rain” (,,The Cult”), ,,Uspavanka” (,,Montevizija” i ,,Evropesma/Evropjesma” 2006), dok su numeru ,,Začaran” (,,Montevizija” 2005), ostavili za kraj.

Frontmen Nebojša Đukanović i pjevačica Ivana Janković (Foto: Zdravko Bajzek)

– Nadam se da ćete uživati 12. juna, u subotu, kada je premijera koncerta grupe ,,Grimm” poslije godinu i po pauze. Da bih predstavio bend, moram reći da ,,Grimm” postoji 22 godine. U tom periodu grupa je objavila dva oficijalna albuma, pregršt spotova, dosta koncerata širom Crne Gore i van, ali, na našem rokenrol putu nisu uvijek cvjetale ruže, tako da ,,Grimm” nije na onom mjestu za koje osobno mislim da je trebalo da bude zauzeto. Međutim, zahvaljujući Mileni Đergović i njenom projektu ,,MIKA ProArt”, kao i Obrenu Tošiću i PG Soundu, isto tako franšizi ,,Pivo za društvo” nikšićke Pivare i mi smo dobili šansu da, uz probrano društvo rok izvođača Crne Gore, predstavimo svoj materijal. Nadam se da ćete uživati i vidjeti zašto je grupa ,,Grimm” veoma cijenjena van granica Crne Gore, zašto je toliko specifična, zašto je toliko lijepa muzika koju mi izvodimo. Nadam se da se nećete razočarati, da ćete uživati i shvatiti zašto je ,,Grimm” tvrdoglavo riješio da stvara i živi u Crnoj Gori – kazao je u najavi frontmen Nebojša Đukanović.

Što se novih pjesma tiče, rekao je Đukanović za MNE magazin, već su skrojene i tokom ove godine idu kod Mihe Radonjića u studio ,,M Sound” da ih realizuju. To će ujedno predstaviti i povratak ,,Grimma” u ovaj studio, jer je u njemu snimljen prvijenac ,,Neomeđeni”.

Foto: Zdravko Bajzek

Organizatori ističu da su ,,svi upoznati sa nezahvalnom opštom situacijom izazvanom korona virusom, zbog kojeg su, između ostalih, domaći izvođači uskraćeni za mogućnost da sopstvenim radom prihoduju i izdržavaju porodice.”
– Naime, neki od njih čak deset mjeseci nisu imali nastupe i ne samo da su sa te finansijske strane oštećeni i ne mogu da se bave onim od čega žive, već ne mogu da se bave ni onim za šta žive, a to je izvođenje, nastup, dijeljenje talenta i pozitivne enegije sa publikom. To nas je motivisalo da pokrenemo projekat „Nikšićko Rocks: Pjesma za društvo!“, u kojem će učestvovati većina (20) elektronskih medija iz Crne Gore i svojom dobrom voljom i otvaranjem vrata svog medija učiniti da se promoviše crnogorska muzička scena i podrže na praktičan način oni koji su uvijek tu za medije, za uljepšavanje sadržaja i kvalitetno popunjavanje programske šeme – kažu organizatori.

Foto: Zdravko Bajzek

Mediji koji učestvuju u projektu su: RTCG, TV PRVA, TV VIJESTI, PINK M, TV 7, TV HN, TV NOVI, DRS (Drugačija radio stanica), Radio Titograd, Radio D, Elmag radio, Radio Bar, Radio Herceg Novi, Radio Danilovgrad, Portal Standard, Montenegro magazin, Bar Info i Fos media.
Projekat su podržali Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad, PAM, Delta City, a pokrovitelj je Nikšićko pivo.

B.R.

kud duga