PREPORUKA SPORT

ROLAN GAROS: Đoković je u finalu

Foto: Roland-Garros

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon četiri sata i 12 minuta igre. Pobijedio je čovjeka koji je 13 puta osvajao ovaj turnir, Španca Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2.
Odavno nije viđen ovakav meč, svakako u ,,top pet” najboljih svih vremena. Svaki poen oba tenisera bio je izuzetan. Bila je to borba titana. U prvom setu bila je to korida, jer je Nadal vodio čak 5:0. U trećem setu viđena je drama – Đoković je vodio 5:3, zatim je Španac stigao do 6:5 i advantidža na Đokovićev servis, da bi Đoković dobio taj set tek u taj-brejku. Tako je momak koji je u mladosti trenirao u praznom bazenu, pošao po ono što je obećao svojim navijačima u Beogradu kada je podigao trofej Serbian Opena – Idemo na titulu na Rolan Garosu!
– Privilegija je bila igrati protiv Rafe. Odličan meč. Hvala publici na ovoj prelijepoj energiji i atmosferi, bili ste sjajni. Teško je riječima opisati koliko je posebno igrati sa Rafom ovdje – rekao je Đoković poslije meča, skoro na ivici suza.
Sada Đoković vodi u međusobnim duelima protiv Španca 30:28, a ovo mu je tek druga pobjeda protiv Nadala na ovom turniru.
Đokovića u finalu u nedjelju od 15 sati čeka Grk Stefanos Cicipas koji je slavio protiv Aleksandra Zvereva 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3. Đoković je pet puta pobjeđivao Cicipasa, a Grk Đokovića dva. Jedini put kada su igrali na Rolan Garosu, slavio je Đoković 2020. godine, u polufinalu, rezultatom 6:3 6:2 5:7 4:6 6:1. Ovo je prvo grend slem finale za Cicipasa.
B.R.