DRUŠTVO PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: Toni Braun imenovan za člana Odbora direktora Međunarodnog društva za superjahte

Menadžment Međunarodnog društva za superjahte (ISS – International Superyacht Society) imenovao je danas direktora Marine Porto Montenegro Tonija Brauna za novog člana Upravnog odbora.

Kao direktor vodeće marine u industriji – Porto Montenegro, sa više od 10 godina iskustva na brodu, od kojih je pet godina proveo kao kapetan, dva puta obišao svijet i imao više od 80.000 nautičkih milja plovidbe, Toni Odboru direktora ISS-a donosi i više nego zavidno iskustvo, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, pod njegovim rukovodstvom, Porto Montenegro marina u Tivtu postala je prva marina za superjahte u svijetu nagrađena TYHA Platinum nagradom. Ekološka svijest naselja Porto Montenegro igrala je važnu ulogu u dobijanju ove nagrade i predstavlja integralnu ulogu u održavanju reputacije marine. Porto Montenegro nastavlja da bude lider u preuzimanju ekoloških inicijativa i već je implementirao niz održivih ekoloških inicijativa kroz marinu kao što su: upotreba solarnih panela, bliska saradnja s Institutom za biologiju mora, određivanje namjenskih mjesta za sakupljanje reciklažnog materijala, besplatno odlaganje crnih i sivih voda iz marine a takođe je i pilot partner Seabin-u, a obavezuju se na korišćenje flaša za vodu samo za višekratnu upotrebu.

-Izuzetna mi je čast što sam postao član Odbora direktora Međunarodnog društva za superjahte. Raduje me što ću imati priliku da svojim iskustvom u industriji doprinesem ostvarenju misije i vizije budućnosti same organizacije. Naročito predviđam novi dijalog između superjahti i marina sektora sa posebnim fokusom na održivu budućnost nautičke industrije – objašnjava Toni.

Međunarodno društvo superjahti (ISS) je osnovano 1989. godine i posvećeno je osiguranju održivosti i izvrsnosti u globalnoj industriji superjahti. Misija društva se ostvaruje uspostavljanjem globalnih saveza sa regionalnim i funkcionalnim udruženjima. Uloga društva je da služi kao komunikacioni kanal za probleme koji utiču na tržište, vlasnike, članove posade i industrije, da prepozna dostignuća kao i da pruži mogućnost za edukaciju i događaje za umrežavanje više od 900 internacionalnih članova. Međunarodno društvo se oslanja na volonterski rad članova Odbora kao i redovnih članova uz finansijsko sponzorstvo, koji društvu omogućavaju rad na inicijativama koje idu u korist cjelokupnoj jahting industriji.