DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ “SAVO PEJANOVIĆ”: Svi učenici od 25. januara u školskim klupama

Svi učenici Osnovne škole “Savo Pejanović” u Podgorici od 25. januara pohađaće nastavu u školi, kazala je za MNE magazin direktorka ove obrazovne ustanove Biljana Krivokapić, dodajući da spremno dočekuju početak drugog polugodišta.

-Priprema nastave je bila veoma izazovna, ali smo uspjeli da organizujemo sve, tako da svako dijete ima jednake mogućnosti za sticanje znanja. Model koji je naša škola usvojila jeste da svi učenici nastavu pohađaju iz školskih klupa – kazala je Biljana Krivokapić.

Kako je navela, učenici od prvog do šestog razreda nastavljaju kao i do sada sa radom i rasporedom održavanja časova, a novitet je organizacija rasporeda časova za učenike VII, VIII i IX razreda.

-Kao što je i preporučeno, učenici jednog odjeljenja će biti podijeljeni u dvije grupe, najviše sa po 17 učenika po grupi. Izradili smo raspored tako da sva djeca nastavu prate u školi, dok će se predmeti: muzička kultura, fizičko vaspitanje, likovna kultura i informatika sa tehnikom izučavati online – kazala je Krivokapić.

Dodala je da se i vodilo računa i o opterećenosti nastavnika u dijelu izvođenja nastave kako broj časova na nedjeljnom nivou ne bi prelazio preporučenih 30 časova od po 30 minuta.

-Trudili smo se i da već postojeću satnicu rasporeda po kojoj su učenici pohađali nastavu u školi ne mijenjamo, da ne bi dodatno otežali organizaciju roditeljima. Takođe i u ovom polugođu nastavljamo sa organizacijom jutarnjeg čuvanja i produženog boravka koji će raditi od sedam do 16 sati. Učenici će i dalje biti raspoređeni u tri učionice, a na raspolaganju im je i fiskulturna sala – poručila je Krivokapić.

Mn.M.