Porto Novi
PREPORUKA SPORT

USPJEH: Nebojša Jovović pobjedom započeo godinu

Najbolji mogući početak godine za crnogorskog trenera Nebojšu Jovovića, piše portal Pobjede.

Al Ahli iz Dohe, tim koji četrdeset šestogodišnji Podgoričanin sa uspjehom predvodi sa klupe, ostvario je pobjedu u prvoj utakmici u 2021. godini.

,,Zeleno-bijeli“ su u 12. kolu katarskog fudbalskog prvenstva kao gosti nadigrali Vakru – 2:0.

Jovovićev tim je od starta bio bolji, ali je u prvom poluvremenu propustio par zicera da stigne do prednosti.

Sve to je ispravio u nastavku kada je bivši igrač Liverpula, Marokanac – Nabil El Zar izborio, a potom realizovao penal u 50. minutu.

Nastavio je Al Ahli da kontroliše meč, a sedmu pobjedu u šampionatu osigurao je u 64. minutu lijepim pogotkom Hazema Šehate koji je pogodio malu mrežu nakon prizemne dijagonale iskosa sa lijeve strane.

Mogao je rezultat da bude i ubjedljiviji, ali je Ahmed Kadri Ali promašio veliku šansu sa ivice peterca, dok je protivnički golman odbranio slobodni udarac Iranaca – Omida Ibrahimija.

Najbolju priliku za 3:0 nije iskoristio paragvajski reprezentativac Hernan Perez koji je u nadoknadi išao sam na čuvara mreže, ali nije pogodio iz situacije jedan na jedan.

Al Ahli nikada nije bio bolje plasiran od petog mjesta na tabeli, a sa Jovovićem na klupi u vrhu je od početka sezone.

,,Zeleno-bijeliˮ su trenutno na trećoj poziciji, izjednačeni bodovno sa drugoplasiranom Garafom (22), s tim što sastav Slaviše Jokanovića ima meč manje.

Ahli je ubjedljivo najprijatnije iznenađenje katarske ,,Stars ligeˮ – tim kojem se prognozirala borba za opstanak, piše najljepšu priču u klupskoj istoriji.

Jovović je osvajao trofeje u Jordanu (tripla kruna sa Fejsalijem), u Iraku (titula sa Šortom i u Tunisu (Kup sa Sfaksijenom).

Sa Ahlijem gazi sezonu kakvu klub nije imao od kada je osnovan – 1950.

Izvor i foto: pobjeda.me