HOROSKOP

Prognoza za period od 21. do 28. decembra

OVAN

Puni ste pozitivne energije, stvari se odvijaju po planu, vaša inicijativa i spremnost na akciju doprinosi napretku. Samo poneki Ovnovi mogu iznenada prasnuti ili napraviti nesmotren ili pogrešan potez. Utorak je dan kada treba da budete malo oprezniji. Moguće neočekivano putovanje. Emotivno, odlični odnosi sa partnerom, mnogo zabave i uživanja i lijepih riječi, izjava ljubavi. Slobodni Ovnovi su spremni da odustanu od osobe koja im se sviđa zbog udvaranja  osobe iz prošlosti.

Zdravlje-nervoza.

BIK

Većina Bikova je u dobrom i stabilnom periodu,  a svoju energiju usmjeravaju u pravcu sticanja i zarađivanja. Vrijedni ste, očekujte lijep dobitak, ali biće nešto manji nego što se nadate. Planeta komunikacije je dobro položena pa ćete se lako sporazumjeti sa drugima. Emotivno, sa dragom osobom uživate u zajedničkim planovima i dinamici u porodici. Razveseliće vas prijatna pažnja jednog od ukućana. Slobodni razmjenjuju prijatnu konverzaciju sa jednom osobom, dok se nadaju drugoj.

Zdravlje-dobro.

BLIZANCI

Radosna vijest je da se vaša planeta postavila ispravno, nema više rasijanosti i grešaka u prenosu informacija, mislite jasno i komunikacija je glatka. Ako ste već započeli nešto novo u skorije vrijeme, sada imate novu dobru ideju za novi početak koji se uklapa u dosadašnje planove. Emotivno, sa partnerom imate dinamične odnose koji oboma odgovaraju, istovremeno slobodne i prisne. Slobodni Blizanci se udvaraju lijepim riječima na više strana. Krećite se što više, treba vam vazduh.

Zdravlje-bez promjena.

RAK

Početak sedmice vam donosi manju nervozu ili preosjetljivost, naročito utorak. Međutim, već drugi dio je znatno povoljniji i bolji. Poslovna kratkoročna saradnja daje dobre rezultate i uskoro možete očekivati lijep dobitak. Zakonsko pitanje imovine se iznenada povoljno okončava. Emotivno, uživate u dobrim porodičnim odnosima i skupovima, rado primate drage ljude u svoj dom. Slobodni se za sada zadržavaju na komunikaciji, a kasnije će preći s riječi na djela.

Zdravlje-problemi sa sinusima.

LAV

Puni ste pozitivne energije, zračite šarmom i lako pristupate ljudima.  Poslovna situacija povoljno se razvija, dobro sarađujete sa saradnicima, a uspijevate lako da se dogovorite o važnim pitanjima. Moguć poklon ili manji dobitak. Mnogo se družite  i rado učestvujete u takmičenjima. Partner je uz vas, bodri vas i podržava. Slobodni Lavovi uživaju u naklonosti i udvaranjima.  Samo poneki Lavovi mogu imati problema sa srcem usljed prevelike aktivnosti.

Zdravlje-dobro.

DJEVICA

Tokom ove sedmice ste dobro raspoloženi, misli su vam jasne, dobro se razumijete sa ljudima. Krajem sedmice pripazite na moguću ozljedu ili svađu. Poslovna situacija je povoljna, očekujte malo povećanje prihoda. Sudski spor oko imovine ide u vašu korist. Emotivno, bliskost sa dragom osobom se povećava, moguće izjave ljubavi ili lijepe riječi. Slobodni za sada analiziraju kontakt sa zanimljivom osobom.

Zdravlje- bez promjena.

VAGA

Mnogo se družite, dobro ste raspoloženi i u ravnoteži, okrenuti ljudima i kontaktima, ali i ambiciozni i težite napretku. Važan dogovor će lako i zadovoljavajuće da se odigra. Od cijele sedmice jedino utorak može donijeti manju napetost. Emotivno, pjesnički i romatnično ste raspoloženi, pa dragu osobu obasipate sitnim pažnjama i lijepim riječima. Prijatan neočekivani susret sa prijateljem. Slobodne Vage flertuju i uživaju u prijatnom društvu i novim poznanstvima.

Zdravlje-dobro.

ŠKORPIJA

Dobro vam ide  i zadovoljni ste sobom. Uspješno rješavate novu situaciju koja vam omogućava veći ugled i napredak. Finansijska situacija se popravlja. Samo poneka Škorpija može upasti u nevolju. Emotivno, sa partnernom razmjenjujete lijepe riječi i rado se družite sa familijom i prijateljima. Slobodni su zainteresovani za nekoliko osoba. Dosadašnji prijatelj pokazaće vam da ste mu više od toga.

Zdravlje- glavobolja.

STRIJELAC

Vi volite dinamiku ljeta, kretanja, putovanja, druženja, upoznavanja novih ljudi, i upravo vam to ova sedmica omogućuje. Na poslovnom planu uspijevate da napravite važne dogovore, dobro se razumijete sa saradnikom, a moguće i poslovno putovanje. Na ljubavnom planu najradije se družite, oko vas je mnogo ljudi, a partner se prilagođava. Ali, tokom utorka može da izbije manja svađa, poslije koje očekujte ljubavne riječi. Slobodni uživaju u flertu sa više osoba istovremeno.

Zdravlje-nervoza.

JARAC

Poslovna situacija se znatno popravlja i to bez vašeg velikog učešća ili zalaganja. Osoba na čiju podršku ili saradnju računate, preuzima dio odgovornosti i uspješno realizuje zajednički plan. Ukoliko postoji važno zakonsko rješavanje, očekujte brz povoljan razvoj događaja. Na ljubavnom planu, sa partnerom ste u odličnoj fazi mira i sklada, samo utorak može donijeti manju nervozu. Slobodni kontaktiraju sa više osoba, a sa jednom posebno razmjenjuju lijepe riječi.

Zdravlje-dobro.

VODOLIJA

Važna i autoritativna osoba preuzima situaciju u svoje ruke, energično sprovodeći radikalne ideje i nove i dobre promjene. Ipak, i ovdje postoje ograničenja, pa će ovakav metod funkcionisati samo neko kratko vrijeme, oko nedjelju dana. Započeti poslovni projekti daju dobre rezultate, možete očekivati manju dobit. Emotivno, pred vama je period slaganja sa dragom osobom, moguće iznenadno zajedničko putovanje. Slobodni se rado upuštaju u avanturu, naročito ukoliko su na putu. Istovremeno vodite prijatne razgovore sa simpatijom.

Zdravlje-bez promjena.

RIBE

Poslovna situacija je pokrenuta, zahvaljujući inicijativi autoritativne osobe i vašoj velikoj i nesebičnoj pomoći. Ovaj put, vaš trud neće ostati neprimjećen, očekujte napredak ili pohvale, a to je praćeno manjim, ali prijatnim dobitkom. Krajem sedmice budite oprezni u radu, moguća ozljeda. Na ljubavnom planu najzad se dobro razumijete sa dragom osobom, bliskost se povećava. Očekujte dobre vijesti od bliskog rođaka. Slobodni se trude da kroz prijatnu komunikaciju zainteresuju simpatiju.

Zdravlje-prehlada.