MODA PREPORUKA

OMC: Nagrada za najboljeg nacionalnog trenera frizeru Draganu Maroviću

Kuća mode i ljepote “Zoran”, poznata po izuzetnoj usluzi i profesionalnom i ljubaznom osoblju, oličena je još jednim prestižnim priznanjem, koje je pripalo frizeru Draganu Maroviću. Na nedavno održanom takmičenju, Marović je od OMC (Svjetska organizacija frizera) dobio Nagradu za najboljeg nacionalnog trenera u muškoj kategoriji.

Ova nagrada, koja mu je zbog pandemije koronavirusa dodijeljena onlajn putem, za njega predstavlja dodatni motiv i potvrdu umijeća i talenta koji posjeduje.

-Ovo je još jedan vjetar u leđa, motivacija da i dalje nastavimo sa radom, a ujedno i podstrek da i dalje učestvujemo na takmičenjima i pokažemo našu vještinu, talenat i umijeće po kojem su saloni i akademija “Zoran” i prepoznati – kazao je Dragan za MNE Magazin.

Marović je na ovom takmičenju takođe nastupao i kao trener crnogorske reprezentacije i kao sudija u više disciplina. Crna Gora imala je dva učesnika, a rezultati će biti poznati do kraja godine.

-I ova nagrada, kao i svaka koja dođe u Crnu Goru nas motiviše da idemo naprijed. Veliki je motiv i učenicima na našoj Akademiji, i vjerujem da će ih ovo podstaći da još više napreduju i iskažu svoj talenat  – smatra Marović.

Dragan se frizerskim poslom bavi više od 22 godine. Do sada je osvojio brojna priznanja na najeminentnijim svjetskim takmičenjima, kao dio crnogorske reprezentacije i kao sudija, a tu su i individualna priznanja. Dva puta je bio prvak Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore. Dobitnik je Zlatne ruže na evropskom takmičenju u Parizu 2006. godine. U istom gradu, 2017. godine Maroviću je uručena specijalna nagrada za doprinos i rad u struci od strane OMC-ja. Ostvarivao je i odlične rezltate na svjetskim takmičenjima u Milanu i Čikagu, a godinama unazad, Dragan prenosi znanje i iskustvo na mlađe generacije, radeći kao trener frizerske reprezentacije Crne Gore.

Govoreći o akademiji “Zoran”, Marović je naveo da je ovo prva licencirana akademija u Crnoj Gori, i da je trenutno, zbog situacije sa koronavirusom, angažovano osam polaznika, a u uobičajenim situacijama taj je broj veći. Akademija obučava polaznike za više oblasti: unisex frizer – za početnike, frizer stilista – usavršavanje, kozmetičar – za početnike, muški ili ženski frizer, frizer majstor i pomoćni frizer, i svake godine vlada veliko interesovanje.

-Obuke na Akademiji traju više od pola godine, a dobija se diploma koja je priznata u svijetu, te je izvjestan broj učenika sada zapošljen u Americi i u drugim zemljama širom svijeta – kazao je Dragan.

On se u razgovoru za MNE magazin osvrnuo i na otežane uslove rada koje diktira epidemiološka situacija, navodeći da strogo poštuju sve propisane mjere.

-Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i preporuka, nosimo maske, dezinfikujemo prostorije… Trudimo se da nas ova teška situacija ne omete u radu, već da i dalje pružamo jednak kvalitet usluge po kojem smo poznati i koji se od nas očekuje – kazao je Dragan.

 

D.Markuš