PREPORUKA SPORT

U NOĆI IZMEĐU SUBOTE I NEDJELJE: Tajson i Džons jr. u Stejpls centru, navijači razočarani pravilima

Foto: USA TODAY Sports

U noći sa subote na nedjelju, u tri sata ujutru, u Los Anđelesu će se odigrati još jedan ,,istorijski” bokserski meč. Majk Tajson (54) vraća se u ring nakon 15 godina pauze, a boriće se s još jednom legendom, protivnik mu je Roj Džons jr. (51), piše Tportal.hr.

Milioni navijača širom svijeta jedva čekaju ovaj spektakularni meč, ali, mnoge su razočarala pravila koja su objavljena. Naime, radi se o egzibicionom okršaju boksera koji su pošteno ,,zagazili” u šestu deceniju života, pa će se borba održati po prilagođenim pravilima.

Foto: Fight Hound TV

Majk Tajson (54) i Roj Džons jr. (51) će tako u Stejpls centru u Los Anđelesu boksati osam rundi po dva minuta, nokaut je strogo zabranjen, neće biti sudija uz ring, a borba će se prekinuti ako nekome od dvojice legendarnih boksera poteče krv. Uz sve to, nakon borbe neće biti proglašen pobjednik.

Bez obzira na sve, prodaja ,,pay-per-view” prenosa ovog meča u Americi i ide fantastično, iako je cijena 50 dolara. Kako god bilo, uz sve to će Tajson i Džons sjajno zaraditi.

Otkriveno je i koliko – Majk Tajson će za ovu borbu dobiti deset miliona dolara, dok će Džons dobiti oko tri miliona. S obzirom na njihove godine i egzibicioni karakter ovog meča – fantastično!

A da sve bude još i fantastičnije pobrinuo se sam Majk Tajson. On će svoj honorar dati u dobrotvorne svrhe, novac će donirati organizacijama koje zbrinjavaju beskućnike u Los Anđelesu i širom SAD-a.

S druge strane, Roj Džons će, zbog finansijskih problema, zadržati svoj honorar. On je zbog toga i prihvatio borbu, te će mu ova tri miliona dolara sigurno dobro doći. A u isto će vrijeme ispuniti višegodišnju želju, onu da se napokon bori s Tajsonom.

Izvor: tportal.hr