ART PREPORUKA

ART: Dvojac ,,Belau” objavio remiks pjesme ,,Risk It All”

Mađarski dvojac ,,Belau” jedno je od najobećavajućih novih lica u svijetu elektronike na evropskoj muzičkoj sceni, navodi se u PR saopštenju benda.
Ovoga puta donose dinamični remiks za pjesmu ,,Risk It All” u kojem se kao gošća pojavljuje Amala.
– Jedna od naših omiljenih pjesama sa novog albuma. ,,Risk It All” je pjesma mogućnosti. Najnovija verzija Hilsdoma je briljantni i energični remiks bubnja i basa i već je imala premijeru na BBC Radio 1 – kažu iz sastava ,,Belau” o novom izdanju u kojem je gošća nominovana za The Ivors Academy Rising Star (Zvijezda u usponu Ajvors akademije) Amala.
,,Belau” (Peter Kedveš i Kristijan Buzaš) je sastav koji pokušava da pruži utočište modernom čovjeku kroz muziku, put ka samospoznaji kroz dubine pojedinca, tako što će stvarati elegantni elektronski ritam sa tekstovima punim čežnje i utjehe za um. Inspirisani su fundamentalnim elementima prirode, posebno beskrajem mora.
Dvojac je postigao međunarodni uspjeh. U protekle tri godine imali su skoro 200 nastupa u 23 države i impresionirali publiku na poznatim festivalima poput Primavera, Eurosonic, Electric Castle, Sziget i SXSW. ,,Belau” je dobio podršku radija kao što su BBC Radio 1 i KEXP, ali i ,,Clash Music”, ,,Billboard”, ,,The Line of Best Fit” i ,,Ones To Watch”. S prvim albumom osvojili su mađarsku ,,Gremi” nagradu za najbolji album elektronske muzike, a sa proteklim singlovima zavrijedili su milion strimova.
Album prvijenac ,,Colourwave”, koji je imao odlične recenzije i povratne informacije, nastavlja da pruža utočište modernom čovjeku kroz muziku, gdje slušaoci mogu utonuti u misli.
– U aprilu 2021. godine voljeli bismo da objavimo deluks verziju albuma ,,Colourwave”, sa remiksima, svirkom uživo i novom numerom – ističe dvojac ,,Belau”.
Zbog pandemije korona virusa, mađarski izvozni muzički proizvod broj jedan ,,Belau” je morao da odloži turneju povodom izlaska novog albuma i nadaju se da će ona početi najesen naredne godine, navodi se u saopštenju.
Za sve informacije, tu su društvene mreže ovoga benda.
B.R.

kud duga