PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Pobjeda Bašakšehira, bod za Marušićev Lacio

Slavlje igrača Bašakšehira (foto: UEFA)

Odigrane su sve utakmice trećeg kola Lige šampiona.
Već je u prvom meču viđeno iznenađenje. Bašakšehir je slavio 2:1 na stadionu ,,Fatih Terim” u Istanbulu protiv Mančester junajteda. Golove su postigli Ba u 13. i Višća u 40. minutu za Bašakšehir i Marsijal u 43. za Junajted.
Zenit je na ,,Gazprom areni” u Sankt Peterburgu remizirao sa Laciom – 1:1. Golove su postigli Jerohin u 32. minutu za Zenit i Kaisedo u 82. za Lacio. Crnogorski reprezentativac Adam Marušić odigrao je cio meč za Lacio.
U trećem duelu Barselona je pobijedila Dinamo Kijev 2:1 na ,,Kamp nou” u Barseloni. Golove su postigli Mesi, iz penala, u petom minutu i Pike u 65. za Barselonu i Ciganov u 75. za Dinamo Kijev.
Čelsi je slavio protiv Rena 3:0 na ,,Stemford bridžu” u Londonu. Golove su postigli Verner u desetom i 42. minutu, oba iz penala i Abraham u 50.
Borusija Dortmund pobijedila je Klub Briž 3:0 na stadionu ,,Jan Brejdel” u Brižu. Golove su postigli Azar u 14. i Haland u 18. i 32. minutu.
Juventus je slavio protiv Ferencvaroša 4:1 na ,,Puškaš areni” u Budimpešti. Golove su postigli Morata u sedmom i 60. minutu, Dibala u 73, dok je Dvali upisao autogol u 81. za Juventus, a Boli u 90. za Ferencvaroš.
Lajpcig je pobijedio PSŽ 2:1 na ,,Red Bul areni” u Lajpcigu. Golove su postigli Nkunku u 42. i Forsberg, iz penala, u 56. minutu za Lajpcig i Morata u šestom minutu za PSŽ.
Sevilja je preokretom pobijedila Krasnodar 3:2 na stadionu ,,Ramon Sančez Pishuan” u Sevilji. Golove su postigli Raktić u 42 i En Nesiri u 69. i 72. minutu za Sevilju i Sulejmanov u 17. i Berg u 21, iz penala za Krasnodar.

B.R.